Nepečené lodičky v čokoládě - postup přípravy
Jako neotřelou variantu rohlíčků můžete pro svou vánoční tabuli vyrobit nepečené lodičky. Jejich příprava je jednoduchá, jsou velmi dobré a nepřidává se do nich žádný cukr.
Ingredience
Do mističek dejte sušené meruňky a rozinky. Zalijte je horkou vodou a nechte 10 minut stát. Do mixéru vsypejte vlašské ořechy, dýňová semínka, kokos, sezamová semínka a kakao. Vše rozmixujte na sypkou hmotu.
Do mixéru k ní pak přidejte rozinky, meruňky, med a sůl. Umixujte tuhou hmotu a dejte ji do mísy. Pak nalámejte do mixéru křehké sušenky bez cukru a rozmixujte je na prášek. Přidejte ji do mísy a všechny suroviny důkladně propracujte rukama na soudržné těsto.
Vypracujte z něj pomyslné lodičky (viz video). Dejte je na 10 minut ztuhnout do mrazáku. Ve vodní vázni rozehřejte hořkou čokoládu bez cukru. Lodičky do ní namočte a nechte je na asi 10 minut ztuhnout. Zbytek čokolády dejte do cukrářského sáčku s malým otvorem, lodičky jí ozdobte a nechte finálně zatuhnout.