Nepečené piškotové tiramisu - postup přípravy
Jednoduchý dezert chutnající jako tiramisu si zamilujete. Příprava je snadná, protože se dezert nepeče. Se šlehačkou navrchu bude piškotové tiramisu lahodný dezert ke kafi, ovocném čaji nebo ke sklenici mléka.
Na korpus:
Na krém:
Na polití:
Nejprve si připravte korpus tak, že piškoty namočíte do kávy (stačí jakákoliv, kterou máte doma) a nasáklé piškoty nandejte na tác.
Na krém budete potřebovat smetanu ke šlehání a čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni, nebo čokoládovou polevu v prášku. Klasickou čokoládu si rozpusťte ve vodní lázni, do kastrolu nalijete vodu, do toho hrnce položíte misku a v ní rozpustíte čokoládu. Smetanu ke šlehání vyšlehejte do tuhé šlehačky a přidejte rozpuštěnou čokoládu.
Hotový krém vrstvíme na piškoty. Když vám šlehačka zbyde, můžete postup opakovat tak, že na krém poskládáte další piškoty a na piškoty zbylou směs. Hotový dezert polijte rozpuštěnou čokoládou nebo čokoládovou polevou z obchodu.
Piškotové tiramisu nakrájejte podél piškotů a můžete servírovat se šlehačkou navrchu, nebo ovocem.