Nepečené slané poleno s lososem - postup přípravy
Připravte svým hostům na Silvestra originální pochoutku, která vypadá zajímavě a chutná skvěle. Nepečené slané poleno připravíte rychle a jen z 6 ingrediencí.
Ingredience
Toastový chléb nakrájejte podélně na 4 tenké pláty, z kterých odkrojte kůrku. Na rovnou plochu rozprostřete potravinovou fólii, na které vyskládejte pláty chleba tak, aby se jejich okraje mírně překrývaly.
Tip: Při přípravě základu se můžete inspirovat postupem níže ve videu.
Pláty jemně vyválejte, aby se okraje, které se překrývají, spojily. Základ potřete čerstvým sýrem, který pokryjte salátem, plátky lososa a natrhaným tuňákem.
Těsto z toastového chleba zarolujte, roládu zabalte do potravinové fólie a vložte ji na 20 minut do lednice. Vychlazenou roládu potřete po celém povrchu majonézou, ve které vytvořte rýhy, připomínající kůru stromu.
Tip: Nepečené slané poleno servírujte nakrájené na kousky. Ozdobit ho můžete kouskem salátu, ovocem nebo zeleninou.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Dolci Veloci 89
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.