Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečené slané poleno s lososem

1,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Nepečené slané poleno s lososem - postup přípravy

Připravte svým hostům na Silvestra originální pochoutku, která vypadá zajímavě a chutná skvěle. Nepečené slané poleno připravíte rychle a jen z 6 ingrediencí.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Toastový chléb nakrájejte podélně na 4 tenké pláty, z kterých odkrojte kůrku. Na rovnou plochu rozprostřete potravinovou fólii, na které vyskládejte pláty chleba tak, aby se jejich okraje mírně překrývaly.

Tip: Při přípravě základu se můžete inspirovat postupem níže ve videu.

2. KROK

Pláty jemně vyválejte, aby se okraje, které se překrývají, spojily. Základ potřete čerstvým sýrem, který pokryjte salátem, plátky lososa a natrhaným tuňákem.

3. KROK

Těsto z toastového chleba zarolujte, roládu zabalte do potravinové fólie a vložte ji na 20 minut do lednice. Vychlazenou roládu potřete po celém povrchu majonézou, ve které vytvořte rýhy, připomínající kůru stromu. 

4. KROK

Tip: Nepečené slané poleno servírujte nakrájené na kousky. Ozdobit ho můžete kouskem salátu, ovocem nebo zeleninou. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Dolci Veloci 89

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů