Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čokoládový dort ze tří surovin

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 230 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Čokoládový dort ze tří surovin - postup přípravy

Dorty se hodí na spoustu příležitostí, největší klasikou jsou ovšem na různých oslavách narozenin, výročí či svátků. Tento konkrétní vytvoříte pouze ze tří surovin, a dokonce ho ani nemusíte péct – na jeho přípravu vám stačí obyčejný hrnec.

Ingredience pro:
1 porce

Dort

Poleva

Na vymazání formy

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Hořkou čokoládu nasekejte nadrobno a dejte ji do misky. Kokosové mléko (nebo smetanu ke šlehání) nalijte do hrnce a ohřejte, nesmí ovšem dojít do bodu varu. Teplou ji nalijte do misky k hořké čokoládě a míchejte směs stěrkou, dokud se čokoláda nerozpustí a nespojí se se smetanou. Nakonec do ní přisypejte ovesné vločky a opět vše promíchejte stěrkou.

2. KROK

Formu na dort (průměr 15 cm) vyložte pečicím papírem a strany vymažte rostlinným olejem. Poté do ní naneste směs z vloček a důkladně ji zarovnejte. Jakmile vychladne, zakryjte formu potravinářskou fólií a dejte dort alespoň na tři hodiny zatuhnout do lednice. Poté ho vyndejte z formy a připravte na něj polevu.

3. KROK

Čokoládu opět nasekejte najemno a dejte ji do mísy. Smetanu znovu ohřejte a nalijte ji do mísy k čokoládě. Míchejte, dokud se obojí nespojí. Polevu nalijte na dort a zarovnejte ji na všechny strany. Nechejte ho ještě dalších 30 minut v lednici, poté jej můžete libovolně ještě ozdobit nasekanou čokoládou. Dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů