Nepečené vanilkové řezy s Caffè latte - postup přípravy
Nepečené vanilkové řezy jsou lahodným dezertem, který spojuje křupavé piškoty s jemným vanilkovým krémem. Součástí receptu je postup na přípravu Caffè latte.
Na korpus
Krém
Na posypání
Na Caffè latte
Dno dortového ráfku vyložte polovinou množství cukrářských piškotů a poté si připravte krém.
Poznámka: V tomto receptu byla použita forma na pečení o velikosti 20×30 cm.
V hrnci smíchejte 1300 ml mléka s 230 g cukru a směs začněte zahřívat. V misce smíchejte škrob s 200 ml mléka a směs vlijte do hrnce. Do směsi následně vmíchejte vyšlehaná vejce s 20 g cukru a směs zahřívejte do zhoustnutí. Celý proces potrvá 4–6 minut.
Krém přelijte do mísy, přikryjte ho potravinovou fólií a vložte na 1 hodinu do lednice.
Poznámka: Fólii na krém umístěte tak, aby se ho přímo dotýkala. Díky tomu na něm nevznikne škraloup.
Poté do krému vmíchejte smetanový sýr a potřete jím piškoty v dortovém ráfku. Na ně naneste krém, který pokryjte druhou polovinou cukrářských piškotů. Dezert vložte na 3 hodiny do lednice.
Zatím si připravte latté. Mléko svařte a tyčovým mixérem ho vymixujte do pěny. Poté ho nalijte do servírovací sklenice a zalijte ho uvařenou kávou, kterou pokryjte mléčnou pěnou, která vám zbyla z mixování mléka. Celý proces potrvá přibližně 7 minut.
Poznámka: Nepečené vanilkové řezy servírujte posypané moučkovým cukrem, nakrájené na kousky a s připraveným Caffè latte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Cookrate – Cakes