Houbová smaženice s vejci

i Zdroj fotografie: Vaříme Dobroty
i Zdroj fotografie: Vaříme Dobroty
i Zdroj fotografie: Vaříme Dobroty
i Zdroj fotografie: Vaříme Dobroty
Další 0 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
10 minut
ČAS VAŘENÍ
20 minut
NÁROČNOST
Snadná

Houbová smaženice s vejci - postup přípravy

Až si z lesa přinesete plný košík hub, budete jistě váhat, co dobrého z nich připravit. Vyzkoušejte třeba klasickou smaženici s vejci podle starého babiččina receptu, který nám zaslala naše čtenářka, paní Anna P.
1. KROK

Očištěné houby nakrájejte na tenké plátky. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. V pánvi rozehřejte sádlo nebo olej a dejte na něj zpěnit cibulku. Následně přidejte nakrájené houby, vše osolte a přidejte kmín dle chuti. Hned poté pánev zakryjte pokličkou a nechte houby cca 15 minut dusit doměkka. Občas promíchejte.

2. KROK

Mezitím si rozklepněte 2 vejce. Ochuťte je solí, pepřem a dobře rozšlehejte vidličkou. Jakmile jsou houby měkké, přidejte k nim připravená vajíčka. Míchejte zhruba 4 minuty, dokud nejsou vejce hotová. Odstavte směs z plotny, vmíchejte do ní nakrájenou čerstvou petrželku (případně sušenou) a podávejte.

Galerie

Další 0 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (83%) 241 hlasů
Nahlásit chybu
56 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt