Piškotový řez s jahodovým želé - postup přípravy
Pokud toužíte ochutnat krásně vypadající dezert s jemnou strukturou a osvěžující chutí, připravte si piškotový řez s jahodami. Výhodou je, že nemusíte použít troubu.
Základ
Krém
Želé
Šlehačka
Zdobení
Dno dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem, pokryjte piškoty a pokračujte s přípravou krému. Do rendlíku vlijte 600 ml mléka, které začněte zahřívat.
Zbytek mléka smíchejte s vanilkovým pudinkem, který v něm nechte rozpustit. Do horkého mléka vmíchejte klasický cukr a poté pudinkovou směs. Krém vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí a poté ho odstavte z tepla.
Do krému vmíchejte čiré želé v prášku a ihned jím pokryjte piškoty v dortovém ráfku. Krém pokryjte další vrstvou piškotů a dezert nechte zcela vychladnout. Mezitím připravte želé.
Vroucí vodu smíchejte s jahodovým želé v prášku a tekutinu nechte zcela vychladnout.
Tip: Chlazení urychlíte, pokud nádobu s tekutinou postavíte do nádoby se studenou vodou.
V samostatné míse smíchejte želatinu v prášku se 100 ml vroucí vody a tekutinu nechte vychladnout. V jiné nádobě vyšlehejte dobře vychlazenou smetanu s moučkovým i vanilkovým cukrem.
Jakmile šlehačka zhoustne, přidejte do ní želatinu, za stálého šlehání. Šlehačku promíchejte ještě ručně a pokryjte jí vychladnutý dezert.
Piškotový řez ozdobte jahodami, které můžete nakrájet na tenké plátky a vložte ho na pár minut do lednice, aby trochu ztuhl. Na závěr ho polijte jahodovým želé a znovu ho vložte do lednice na několik hodin, nejlépe na noc.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Sprint Cooking