Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Piškotový řez s jahodovým želé

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 9 minut

Piškotový řez s jahodovým želé - postup přípravy

Pokud toužíte ochutnat krásně vypadající dezert s jemnou strukturou a osvěžující chutí, připravte si piškotový řez s jahodami. Výhodou je, že nemusíte použít troubu.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Krém

Želé

Šlehačka

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Dno dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem, pokryjte piškoty a pokračujte s přípravou krému. Do rendlíku vlijte 600 ml mléka, které začněte zahřívat.

2. KROK

Zbytek mléka smíchejte s vanilkovým pudinkem, který v něm nechte rozpustit. Do horkého mléka vmíchejte klasický cukr a poté pudinkovou směs. Krém vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí a poté ho odstavte z tepla. 

3. KROK

Do krému vmíchejte čiré želé v prášku a ihned jím pokryjte piškoty v dortovém ráfku. Krém pokryjte další vrstvou piškotů a dezert nechte zcela vychladnout. Mezitím připravte želé.

4. KROK

Vroucí vodu smíchejte s jahodovým želé v prášku a tekutinu nechte zcela vychladnout. 

Tip: Chlazení urychlíte, pokud nádobu s tekutinou postavíte do nádoby se studenou vodou.

5. KROK

V samostatné míse smíchejte želatinu v prášku se 100 ml vroucí vody a tekutinu nechte vychladnout. V jiné nádobě vyšlehejte dobře vychlazenou smetanu s moučkovým i vanilkovým cukrem. 

6. KROK

Jakmile šlehačka zhoustne, přidejte do ní želatinu, za stálého šlehání. Šlehačku promíchejte ještě ručně a pokryjte jí vychladnutý dezert. 

7. KROK

Piškotový řez ozdobte jahodami, které můžete nakrájet na tenké plátky a vložte ho na pár  minut do lednice, aby trochu ztuhl. Na závěr ho polijte jahodovým želé a znovu ho vložte do lednice na několik hodin, nejlépe na noc.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Sprint Cooking

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů