Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený a velmi jemný dort, který připravíte za pouhých 10-15 minut

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut

Nepečený a velmi jemný dort, který připravíte za pouhých 10-15 minut - postup přípravy

Nepečené dorty jsou velmi oblíbené, protože jsou obvykle velmi jednoduché na přípravu. Navíc jsou příjemně sladké a velmi jemné. Máte-li rádi krémové dezerty, rozhodně tento dort vyzkoušejte.

Ingredience pro:
10 porcí

Korpus

Smetanový krém

Čokoládový ganache krém

Další

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Připravte si korpus. Na suché pánvi orestujte arašídy se špetkou soli. Poté je vložte do kuchyňského robota a trochu rozmixujte. Nesmí být úplně na prášek. Sušenky nalámejte na kousky a rozmixujte ve hluboké míse. Přidejte arašídy a promíchejte. Přidejte rozpuštěné máslo a důkladně promíchejte. Získáte vlhkou konzistenci, která bude dobře držet tvar. Plech vyložený pečicím papírem vyložte tímto těstem. Dobře ho přitlačte a nezapomeňte na stěny.

2. KROK

Nyní připravte smetanový krém. Nalijte smetanu do hluboké mísy a šlehejte mixérem na vysokou rychlost. Postupně přidávejte moučkový cukr. Získáte homogenní a krémovou směs. V samostatné misce mixérem prošlehejte smetanový sýr a přidejte ho do smetanové směsi. Znovu promíchejte mixérem. Banán oloupejte a nakrájejte na plátky.

3. KROK

Čokoládový ganache krém připravíte snadno. Čokoládu nalámejte na kousky a vložte do mísy. Zalijte šlehačkou a vše rozpusťte ve vodní lázni za stálého míchání. Možná to bude chvíli trvat, ale nakonec získáte nádherně hladkou pastu bez kousků čokolády, ve kterou budete moci snadno pracovat.

4. KROK

Nakonec dort sestavte. Smetanový krém rozdělte na tři části. První nalijte na těsto do formy. Potom dejte vrstvu banánových koleček.

5. KROK

Zalijte druhou částí krému a rovnoměrně rozetřete. Čokoládový krém rozdělte na dvě části. První nalijte nyní na krém a urovnejte stěrkou. Poté nalijte poslední vrstvu krému a zbytek čokolády.

6. KROK

Povrch dortu ozdobte nastrouhanou bílou čokoládou. Vložte na pár hodin do lednice, aby vše ztuhlo. Poté odstraňte formu i pečicí papír a můžete podávat!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů