Nepečený a velmi jemný dort, který připravíte za pouhých 10-15 minut - postup přípravy
Nepečené dorty jsou velmi oblíbené, protože jsou obvykle velmi jednoduché na přípravu. Navíc jsou příjemně sladké a velmi jemné. Máte-li rádi krémové dezerty, rozhodně tento dort vyzkoušejte.
Korpus
Smetanový krém
Čokoládový ganache krém
Další
Připravte si korpus. Na suché pánvi orestujte arašídy se špetkou soli. Poté je vložte do kuchyňského robota a trochu rozmixujte. Nesmí být úplně na prášek. Sušenky nalámejte na kousky a rozmixujte ve hluboké míse. Přidejte arašídy a promíchejte. Přidejte rozpuštěné máslo a důkladně promíchejte. Získáte vlhkou konzistenci, která bude dobře držet tvar. Plech vyložený pečicím papírem vyložte tímto těstem. Dobře ho přitlačte a nezapomeňte na stěny.
Nyní připravte smetanový krém. Nalijte smetanu do hluboké mísy a šlehejte mixérem na vysokou rychlost. Postupně přidávejte moučkový cukr. Získáte homogenní a krémovou směs. V samostatné misce mixérem prošlehejte smetanový sýr a přidejte ho do smetanové směsi. Znovu promíchejte mixérem. Banán oloupejte a nakrájejte na plátky.
Čokoládový ganache krém připravíte snadno. Čokoládu nalámejte na kousky a vložte do mísy. Zalijte šlehačkou a vše rozpusťte ve vodní lázni za stálého míchání. Možná to bude chvíli trvat, ale nakonec získáte nádherně hladkou pastu bez kousků čokolády, ve kterou budete moci snadno pracovat.
Nakonec dort sestavte. Smetanový krém rozdělte na tři části. První nalijte na těsto do formy. Potom dejte vrstvu banánových koleček.
Zalijte druhou částí krému a rovnoměrně rozetřete. Čokoládový krém rozdělte na dvě části. První nalijte nyní na krém a urovnejte stěrkou. Poté nalijte poslední vrstvu krému a zbytek čokolády.