Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pomazánka „Sloní žrádlo“

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Pomazánka „Sloní žrádlo“ - postup přípravy

Tato pomazánka má mnoho názvů, nicméně jedná se stále o tentýž jednoduchý, rychlý a přitom chutný pokrm ideální k večeři i na chlebíčky či jednohubky. Uveřejnil ho Youtube kanál Vaříme s Mozkem.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

V hrnci rozehřejte lžíci oleje, přidejte do něj dvě lžíce sladkého kečupu (pokud máte rádi ostré pokrmy, můžete jednu nebo obě lžíce nahradit kečupem pálivým), dále pak hořčici a lžičku cukru. Vše společně míchejte a restujte asi 1 minutu. Směs odstavte ze sporáku a nechte vychladnout.

2. KROK

Měkký salám nastrouhejte na jemném struhadle, okurku nakrájejte na drobné kostičky a malou cibuli nasekejte nadrobno. Všechny tyto ingredience přidejte do hrnce se zchladlou kečupovou směsí. Trochu je opepřete, přidejte lžíci majonézy a pečlivě vše promíchejte.

3. KROK

Hotovou pomazánku nechte vychladit a servírujte ji na talířku ozdobenou snítkou čerstvé petrželky a doplněnou čerstvým nebo opečeným pečivem.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů