Nepečený domácí dezert Kinder Bueno - postup přípravy
Pokud toužíte po dezertu, který připomíná oblíbené Kinder Bueno, vyzkoušejte tento recept. Nepečený dezert je plný krému a čokolády jistě potěší všechny milovníky této sladké dobroty.
Na korpus
Na krém a posypku
Dno obdélníkové formy o velikosti 30×23 cm vyložte pečicím papírem. Čokoládu společně se smetanou nechte rozpustit v mikrovlnné troubě po dobu 2 minut nebo ve vodní lázni. Kraje oplatků namočte do čokolády a vykládejte je do formy.
Pudingový prášek smíchejte s 50 g cukru, vanilkovým cukrem, 100 ml mléka a dobře promíchejte. Do hrnce nalijte zbylé mléko a přiveďte ho k varu. Jakmile začne vřít, přilijte směs s pudingovým práškem a za stálého míchání nechte zhoustnout.
Hotový puding přikryjte potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup, a nechte ho vychladnout. Jakmile vychladne, postupně ho zašlehejte do mascarpone, aby vznikl hladký krém. Šlehačku vyšlehejte do tuha a postupně ji pomocí stěrky vmíchejte do pudingového krému.
Do hrnce přisypte zbývajících 70 g cukru a na nízkém plameni ho nechte rozpustit. Jakmile bude karamel hotový, přidejte lískové ořechy a promíchejte. Hotovou směs nalijte na pečicí papír, rozetřete ho do stran a nechte zcela vychladnout.
Polovinu karamelových ořechů nalámejte, vložte je do mixéru a rozmixujte na malé kousky. Poté je vmíchejte do krému a přendejte ho do formy na vyskládané oplatky. Důkladně ho rozetřete do všech stran a nechte ztuhnout v lednici do dobu 60 minut.
Zbytek čokolády, ve které jste namáčeli oplatky, znovu rozpusťte. Nalijte ji na vychladlý krém a důkladně ji rozetřete do všech stran. Druhou polovinu karamelových ořechů nasekejte na větší kousky a posypte jimi hotový dezert. Opět nechte dezert vychladnout v lednici po dobu 60 minut.
Dlouhý nůž namočte do horké vody, otřete ho a hotový dezert nakrájejte na pravidelné obdélníky a servírujte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Cookrate – Cakes