Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený dort, který připravíte během 10 minut z 3 surovin!

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut

Nepečený dort, který připravíte během 10 minut z 3 surovin! - postup přípravy

Nebudete tomu věřit, ale dnes se podíváme na lahodný dezert, který neobsahuje cukr, velmi rychle ho připravíte a budete potřebovat pouze tři základní suroviny. Něco takového jste pravděpodobně ještě neviděli a rozhodně jste to ještě neochutnali.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Poleva

Na ozdobu

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

V první řadě umelte arašídy pomocí kuchyňského robota. Použít můžete tzv. sekáček, ale stejně dobře vám poslouží i mixér na smoothie. Pro pohodlí to můžete udělat v několika krocích. Namleté oříšky vložte do hluboké mísy. K ořechům přidejte tekutý med. Nyní si nasaďte rukavice a obě ingredience spolu promíchejte rukama. Vypracujte pevné a homogenní těsto.

2. KROK

Arašídové těsto umístěte na pruh pečicího papíru, zakryjte potravinářskou fólií a vyválejte z něj plát čtvercového tvaru. Těsto můžete natáhnout na požadovanou tloušťku a velikost. Důležité je, aby odpovídala tvaru plechu, pekáče nebo tácu, do kterého budete chtít těsto přesunout. Musíte si proto zvolit plech nebo velký tác, který vyložíte pečicím papírem a podle toho zvolit velikost plátu těsta.

3. KROK

Nyní si připravte polevu. Do hrnce vložte hořkou čokoládu a rostlinný olej. Ingredience společně rozpusťte ve vodní lázni nebo na mírném ohni za stálého míchání. Někteří rádi využití i mikrovlnnou troubu, ale doporučujeme polevu připravovat na sporáku. Vršek těsta zalijte získanou polevou a rovnoměrně ji rozetřete stěrkou.

4. KROK

Plech vložte alespoň na hodinu do lednice, aby čokoláda nádherně vychladla a dokonale ztuhla. Poté vyjměte plech a dezert otočte na jiné pečicí papír těstem nahoru. Odstraňte papír, se kterým byl dezert v lednici. Takto jej vložte zpět na plech nebo tác a polijte druhým množstvím čokoládové polevy.

5. KROK

Dezert můžete ozdobit rozpuštěnou bílou čokoládou podle svých představ.

6. KROK

Vložte na další hodinu do lednice, dezert nakrájejte a užijte si jeho sladkou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů