Nepečený dort Napoleon s vanilkovým krémem - postup přípravy
Nepečený dort Napoleon je výjimečný jednoduchou přípravou a skvělou chutí. Díky luxusnímu vzhledu se hodí k odpolední kávě i k příležitostem, jako jsou oslavy.
Na korpus
Krém
V míse šlehejte vejce s cukrem a špetkou soli 2–3 minuty. Poté přidejte změklé máslo a pokračujte ve šlehání. Následně vmíchejte do směsi kypřící prášek do pečiva a mouku.
Tip: Mouku doporučujeme před použitím prosít, aby v těstu nevznikly hrudky.
Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte ho 20 minut odpočívat. Zatím si připravte krém. V rendlíku smíchejte vejce s cukrem, vanilkovým cukrem a moukou. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich mléko a rendlík položte na sporák.
Na mírném ohni směs vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí. Poté krém odstavte z tepla, přikryjte ho potravinovou fólií a nechte volně vychladnout.
Tip: Aby na krému nevznikl škraloup, položte na něj potravinovou fólií tak, aby se ho přímo dotýkala.
Těsto posypte trochou mouky a rozdělte ho na 9 stejných kousků. Z každého kousku vyválejte plát o výšce 0,5 cm a na suché pánvi ho smažte z každé strany 1–2 minuty. Na usmažený plát následně položte talíř, kolem jehož okrajů projeďte nožem – vznikne vám kulatá placka. Postup opakujte u dalších 8 částí těsta.
Poznámka: Odkrojené okraje těsta nevyhazujte. Vložte je do robota a rozmixujte je na jemný prášek, který budete používat k následnému zdobení.
Nyní dokončete přípravu krému. V míse šlehejte 1–2 minuty změklé máslo, do kterého vešlehejte vychladlý krém. Směsí vždy potřete jednu placku, kterou přikryjte druhou plackou.
Poznámka: Postup opakujte, dokud budete mít placky. Vrstvení byste měli zakončit krémem, kterým potřete i strany dezertu.
Na závěr celý nepečený dort Napoleon posypte rozmixovaným zbytkem těsta, a to i po stranách. Dezert poté vložte na 6–7 hodin do lednice, aby ztuhl.
Tip: Dort servírujte nakrájený na kousky. Ozdobit ho můžete lístky bazalky, čerstvým ovocem a šlehačkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ellen’s Kitchen