Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený dort Napoleon s vanilkovým krémem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 39 minut

Nepečený dort Napoleon s vanilkovým krémem - postup přípravy

Nepečený dort Napoleon je výjimečný jednoduchou přípravou a skvělou chutí. Díky luxusnímu vzhledu se hodí k odpolední kávě i k příležitostem, jako jsou oslavy.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Na korpus

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse šlehejte vejce s cukrem a špetkou soli 2–3 minuty. Poté přidejte změklé máslo a pokračujte ve šlehání. Následně vmíchejte do směsi kypřící prášek do pečiva a mouku. 

Tip: Mouku doporučujeme před použitím prosít, aby v těstu nevznikly hrudky.

2. KROK

Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte ho 20 minut odpočívat. Zatím si připravte krém. V rendlíku smíchejte vejce s cukrem, vanilkovým cukrem a moukou. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich mléko a rendlík položte na sporák. 

3. KROK

Na mírném ohni směs vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí. Poté krém odstavte z tepla, přikryjte ho potravinovou fólií a nechte volně vychladnout. 

Tip: Aby na krému nevznikl škraloup, položte na něj potravinovou fólií tak, aby se ho přímo dotýkala. 

4. KROK

Těsto posypte trochou mouky a rozdělte ho na 9 stejných kousků. Z každého kousku vyválejte plát o výšce 0,5 cm a na suché pánvi ho smažte z každé strany 1–2 minuty. Na usmažený plát následně položte talíř, kolem jehož okrajů projeďte nožem – vznikne vám kulatá placka. Postup opakujte u dalších 8 částí těsta. 

5. KROK

Poznámka: Odkrojené okraje těsta nevyhazujte. Vložte je do robota a rozmixujte je na jemný prášek, který budete používat k následnému zdobení. 

6. KROK

Nyní dokončete přípravu krému. V míse šlehejte 1–2 minuty změklé máslo, do kterého vešlehejte vychladlý krém. Směsí vždy potřete jednu placku, kterou přikryjte druhou plackou. 

7. KROK

Poznámka: Postup opakujte, dokud budete mít placky. Vrstvení byste měli zakončit krémem, kterým potřete i strany dezertu. 

8. KROK

Na závěr celý nepečený dort Napoleon posypte rozmixovaným zbytkem těsta, a to i po stranách. Dezert poté vložte na 6–7 hodin do lednice, aby ztuhl. 

Tip: Dort servírujte nakrájený na kousky. Ozdobit ho můžete lístky bazalky, čerstvým ovocem a šlehačkou. 

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Ellen’s Kitchen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů