Nepečený dort s cukrářskými piškoty - postup přípravy
Chystá se k vám početná návštěva a vy stále přemýšlíte nad zákuskem, kterým byste hosty potěšili? Pak se můžete inspirovat třeba rychlým nepečeným dortem z cukrářských piškotů. Smetanový krém s karamelizovaným kondenzovaným mlékem mu dodá na vláčné a výtečné chuti!
Ingredience
Začněte tím, že si cukrářské piškoty namočíte důkladně v plnotučném mléku, v kterém jste rozpustili lžíci karamelizovaného kondenzovaného mléka. Poté piškoty vyskládejte do zapékací misky nebo obdélníkové formy na koláč. Měli byste pokrýt celé dno.
Příprava smetanové náplně, kompletace dortu a jeho tuhnutí v lednici
Nyní si připravte krémovou náplň do nepečeného dortu. V míse si vyšlehejte pomocí mixéru mascarpone či měkký tvaroh spolu s karamelizovaným kondenzovaným mlékem (350 g). Poté směs nechte chvíli chladit v lednici.
Nakonec se pusťte do kompletace zákusku. Na vyksládané cukrářské piškoty naneste třetinu krému a ten posypte přes sítko kakaovým práškem. Postup takto opakujte ještě asi dvakrát. Zakončit dezert byste měli krémem.
Na ten nalijete polevu z hořké čokolády a rozpuštěného másla (možné je místo másla použít horkou smetanu ke šlehání) a pečlivě rozprostřete. Dort nechte v lednici tuhnout a chladit asi 5 hodin. Ideální však bude, když ho zde ponecháte přes noc.
Servírování nepečeného dortu s piškoty a smetanovým krémem
Svůj sladký skvost následující den vyjměte z lednice a servírujte své rodině a přátelům třeba s šálkem espressa nebo s cappuccinem. Hodit se ovšem bude i hrnek čaje nebo kakaa. Přejeme vám dobrou chuť.