Nepečený dort se sušenkami a smetanovým krémem - postup přípravy
Nepatříte zrovna k těm nadšencům, kteří jsou schopní postávat i hodiny u plotny, a přesto byste chtěli své blízké potěšit nějakou laskominou? Potom vsaďte na nepečený zákusek se sušenkami a smetanovým krémem. Zvládne jej i začátečník.
Ingredience
Začněte tím, že si uvaříte pudink dle návodu. Tj. do velkého hrnce vlijte 800 mililitrů mléka, vsypte do něj krupicový cukr, vanilkový pudink v prášku a metličkou dobře rozmíchejte. Vše svařte na středním plamenu do zhoustnutí.
V další fázi ještě horký pudinkový krém zjemněte máslem a navrstvěte ho na máslové sušenky vyskládané v plechu, posléze opět poklaďte vrstvu sušenek. Nakonec se pusťte do mixování smetany. Ve větší míse si vyšlehejte práškovou smetanu s mlékem a přidejte i mascarpone.
Směs naneste na sušenky, rovnoměrně rozprostřete a vše přelijte čokoládovou polevou. Tu si připravíte rozpuštěním čokolády v zahřáté smetaně ke šlehání.
Tuhnutí nepečeného dortu v lednici a jeho servírování
Až budete mít dort zkompletovaný, dejte ho do lednice na několik hodin tuhnout. Poté jej vyjměte a nakrájejte na stejně velké porce. Podávejte s oblíbeným nápojem. Hodit se bude například kakao, espresso, ovocný čaj anebo horká čokoláda.
Možné je k porci přidat i kopeček vanilkové či čokoládové zmrzliny a čerstvé ovoce typu jahody, banány, borůvky, maliny. Přejeme vám dobré chutnání.