Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Valašské frgály s tvarohem a borůvkami

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 14 minut

Valašské frgály s tvarohem a borůvkami - postup přípravy

Pokud milujete frgály, máme pro vás jedinečný recept podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Postup přípravy je velmi jednoduchý a rychlý. Valašské frgály s tvarohem upečete za 14 minut, a to i v případě, že jste začínající kuchaři.

Ingredience pro:
2 kusy
+ -

Těsto

Náplň

Drobenka

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mouku smíchejte se dvěma žloutky, krupicovým cukrem, špetkou soli, s čerstvým droždím, olejem a mlékem. Z ingrediencí uhněťte těsto, které přikryjte čistou utěrkou a nechte kynout 1 hodinu na teplém místě.

Poznámka: Těsto můžete také celé zabalit do potravinové fólie a nechat jej kynout.

2. KROK

Zatímco těsto kyne, připravte si tvarohovou náplň. Tvaroh smíchejte s cukrem a vanilkovým cukrem. Směs odložte bokem a připravte si drobenku. 

3. KROK

Mouku smíchejte v míse s krupicovým cukrem, špetkou soli a vše zamíchejte. Poté do suché směsi přidejte změklé máslo a pomocí rukou vypracujte drobenku. 

4. KROK

Vykynuté těsto rozdělte na dvě části a na pomoučeném vále vyválejte pláty o průměru 30 cm. Každý plát položte na plech vyložený pečicím papírem a poté jednu polovinu plátu natřete tvarohovou směsí a na druhou polovinu rovnoměrně rozprostřete borůvky. 

5. KROK

Celý frgál nakonec posypte drobenkou. Stejný postup opakujte také u druhé části těsta. 

Plechy s valašskými frgály s tvarohem a borůvkami poté vložte do předehřáté trouby na 220 °C a pečte je 14 minut. 

6. KROK

Tip: Upečené frgály rozřízněte na osm stejných kousků, nechte je vychladnout a servírujte.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů