Nepečený krémový dezert z kondenzovaného mléka - postup přípravy
Ne vždy má člověk čas na náročné pečení dezertu a právě v tu chvíli přicházejí na řadu recepty bez pečení, které připravíte v cukuletu. Poté vám už jen stačí vyčkat, než dezert zatuhne, a můžete si na něm pochutnat.
Krém
Dále
Nalijte do hlubšího hrnce kondenzované mléko a plnotučné mléko s rozmíchaným škrobem. Přidejte tři žloutky a za stálého míchání směs vařte do zhoustnutí. Jakmile se tak stane, přidejte do směsi vanilkovou esenci a následně i smetanu ke šlehání. Hotový krém rozdělte na tři části. Dvě odložte a jednu smíchejte s nalámanou hořkou čokoládou.
Vznikne vám hnědý krém, který poté nalijte do formy, ve které budete dezert servírovat. Dejte formu na 15 minut do lednice, aby krém zatuhl, a pak na něj nalijte světlý krém. Opět dejte formu na 15 minut do lednice a smíchejte poslední část krému s mléčnou čokoládou.
Nalijte tuto poslední vrstvu nahoru a opět dejte krém na 15 minut do lednice. Poté dezert posypejte nasekanými oříšky a libovolně ho ozdobte i polevou. Dejte formu na dvě hodiny do lednice a následně můžete dezert podávat. Dobrou chuť!