Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený krémový dezert z kondenzovaného mléka

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 180 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Nepečený krémový dezert z kondenzovaného mléka - postup přípravy

Ne vždy má člověk čas na náročné pečení dezertu a právě v tu chvíli přicházejí na řadu recepty bez pečení, které připravíte v cukuletu. Poté vám už jen stačí vyčkat, než dezert zatuhne, a můžete si na něm pochutnat.

Ingredience pro:
1 porce

Krém

Dále

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Nalijte do hlubšího hrnce kondenzované mléko a plnotučné mléko s rozmíchaným škrobem. Přidejte tři žloutky a za stálého míchání směs vařte do zhoustnutí. Jakmile se tak stane, přidejte do směsi vanilkovou esenci a následně i smetanu ke šlehání. Hotový krém rozdělte na tři části. Dvě odložte a jednu smíchejte s nalámanou hořkou čokoládou.

2. KROK

Vznikne vám hnědý krém, který poté nalijte do formy, ve které budete dezert servírovat. Dejte formu na 15 minut do lednice, aby krém zatuhl, a pak na něj nalijte světlý krém. Opět dejte formu na 15 minut do lednice a smíchejte poslední část krému s mléčnou čokoládou.

3. KROK

Nalijte tuto poslední vrstvu nahoru a opět dejte krém na 15 minut do lednice. Poté dezert posypejte nasekanými oříšky a libovolně ho ozdobte i polevou. Dejte formu na dvě hodiny do lednice a následně můžete dezert podávat. Dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů