Nepečený mrkvový dort s vlašskými ořechy - postup přípravy
Nepečený mrkvový dort je perfektním dezertem i pro ty, kteří se snaží držet štíhlou linii. Neobsahuje totiž přidaný cukr a jeho chuť vás uchvátí hned napoprvé.
Základ
Krém
Zdobení
Najemno nastrouhanou mrkev smíchejte se směsí rozmixovaných vlašských ořechů a datlí.
Poznámka: Mrkev před strouháním oloupejte.
Přidejte kokos se skořicí, mletým zázvorem, muškátovým oříškem a mletým hřebíčkem. Ingredience promíchejte a následně rozmixujte, pomocí tyčového mixéru, dohladka.
Směs rozdělte na tři části a v samostatné míse smíchejte jogurt s kokosovou moukou a stévií. Z první části mrkvové směsi vytvořte na servírovacím talíři kruh o průměru cca 20 cm, který potřete třetinou krému.
Krém zakryjte druhým kruhem z mrkvové směsi, který si připravte bokem.
Poznámka: Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Vrstvení zakončete krémem, který ozdobte trochou nasekaných ořechů.
Nepečený mrkvový dort můžete servírovat ihned, ale můžete ho také vložit na pár minut do lednice – díky tomu více ztuhne.
Tip: Nedoporučujeme skladovat dezert v mrazáku.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Domácí vaření

