Nepečený piškotový dezert se 2 druhy krému - postup přípravy
Jestliže má vaše blízká osoba významný den a vy nevíte, čím byste ji mohli překvapit, rozhodně vsaďte na tento nepečený dezert. Jeho příprava je snadná a výsledek vypadá jako od cukráře.
Ingredience
Do misky nalijte 200 ml plnotučného mléka a některé piškoty nakrájejte na třetiny. Formu, ve které budete dezert tvořit, vyložte potravinářskou fólií. Třetinové piškoty namáčejte v mléce a následně je dejte dolů do formy. Poté okolo nich vyskládejte na výšku nenakrájené piškoty namočené do mléka. Do hrnce nalijte litr plnotučného mléka.
Přidejte do něj vanilkový pudink, kukuřičný škrob a směs důkladně promíchejte metličkou. Poté do ní přidejte i cukr krystal. Po dalším promíchání dejte hrnec na sporák a za stálého míchání směs vařte do zhoustnutí. Rozdělte ji na dvě poloviny, do jedné ještě za tepla přimíchejte bílou čokoládu nalámanou na kousky. Do druhé přimíchejte hořkou čokoládu nalámanou na kousky.
Pudink s bílou čokoládou nalijte na dno formy, na něj nalijte pudink s hořkou čokoládou a navrch naskládejte zbylé cukrářské piškoty namočené v mléce. Zabalte celý dezert do potravinářské fólie a dejte ho na čtyři hodiny do lednice. Poté ho vybalte, dozdobte rozpuštěnou hořkou čokoládou a můžete ho podávat, dobrou chuť!