Nepečený piškotový dort s čokoládou - postup přípravy
Nemusíte trávit hodiny u trouby, abyste vytvořili úžasný dezert, vhodný i na oslavy. Nepečený piškotový dort je úžasnou kombinací čokolády, mandlí a kokosu.
Základ
K navlhčení
Krém
Zdobení
Cukrářské piškoty rozkrojte na polovinu a vyplňte jimi dortový ráfek, vyložený pečicím papírem. Pokračujte s přípravou krému.
Poznámka: Každý piškot namočte do mléka a do ráfku ho vložte nastojato.
V hrnci smíchejte vaječné žloutky s cukrem, pomerančovou šťávou, kukuřičným škrobem a mlékem. Jakmile se ingredience propojí, vařte je 3–4 minuty, do zhoustnutí. Vzniklý krém odstavte z tepla a vmíchejte do něj rozlámanou čokoládu.
Tip: Pomerančovou šťávu propasírujte, aby se do krému nedostala dužina.
Poté, co se čokoláda rozpustí, krémem sušenky zalijte. Dezert vložte na několik hodin do lednice a po jeho ztuhnutí ho vyjměte z dortového ráfku. Nepečený piškotový dort posypte strouhaným kokosem, po jeho stranách ho ozdobte plátky mandlí a servírujte ho nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Magische Desserts
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.