Nepečený piškotový dort s pomazánkovým máslem - postup přípravy
Tento recept od paní Diany Berkyové je variací na klasické nepečené dezerty s tvarohem či zakysanou smetanou. Čas od času se totiž stane, že doma podobné ingredience zkrátka nejsou a člověk si musí poradit s tím, co má, třeba s pomazánkovým máslem.
Ingredience
Pomazánkové máslo vyklopte do misky, přisypejte k němu trochu moučkového cukru, přidejte jednu nebo dvě polévkové lžíce medu a nařeďte trochou smetany na vaření. Vše prošlehejte do homogenní konzistence a ochutnáním ověřte sladkost, kterou případně ještě dolaďte cukrem či medem.
Připravte si kulatou dortovou formu a uvařte si silnou kávu. Berte piškoty jeden po druhém, namáčejte je do kávy a vyskládejte z nich základní patro. To potřete smetanovým krémem a na něj opět vyskládejte patro z piškotů namočených v kávě. Takto patra opakujte tolikrát, kolikrát chcete, respektive dokud vám nedojdou suroviny. Poslední patro by měl tvořit krém a po obvodu můžete na ozdobu vyskládat kroužek z piškotů.
Hotový dort posypejte grankem, případně na něj vyskládejte ovoce podle své chuti a možností. Poté dezert vložte do lednice a nechte ho alespoň 1 až 2 hodiny ztuhnout a proležet. Nakonec ho nakrájejte na porce a podávejte.