Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hrnkový broskvový koláč s drobenkou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Hrnkový broskvový koláč s drobenkou - postup přípravy

Pokud vás v týdnu přepadne chuť na sladké, vyzkoušejte recept paní Jany Šulcové na hrnkový broskvový koláč s drobenkou, který máte hotový za pár minut. Pro výraznější ovocnou chuť můžete broskve zkombinovat s meruňkami a švestkami.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Broskvový koláč

Drobenka

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do větší mísy nasypte polohrubou mouku a smíchejte ji s kypřicím práškem do pečiva. Poté přidejte moučkový cukr, majonézu, mléko a vše společně vyšlehejte.

2. KROK

Těsto nalijte do formy a naskládejte na něj nakrájené plátky broskví. Do mísy přidejte změklé máslo, cukr, polohrubou mouku a pomocí prstů  důkladně vypracujte jemnou drobenku.

3. KROK

Těsto posypte připravenou drobenkou a formu vložte do rozehřáté trouby na 180 °C. Koláč pečte 40 minut a poté ho vyjměte z trouby. Nechte zcela vychladnout a můžete servírovat.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů