Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený pudinkový řez se 3 druhy krému

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 6 minut

Nepečený pudinkový řez se 3 druhy krému - postup přípravy

Nyní můžete připravit luxusní a nadýchaný dezert bez použití trouby. Nepečený pudinkový řez má tu výhodu, že se hodí ke všednímu i slavnostnímu pohoštění.

Ingredience pro:
16 kusů
+ -

Základ

Vanilkový krém

Čokoládový krém

Smetanový krém

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Dno dortového ráfku vyložte sušenkami a pokračujte s přípravou vanilkového krému. Do rendlíku dejte zahřívat 500 ml mléka a zbytek mléka nalijte do samostatné mísy.

2. KROK

Mléko v míse smíchejte s vanilkovým pudinkem v prášku, s cukrem a vanilkovou pastou. 

Tip: Vanilkovou pastu můžete nahradit vanilkovým extraktem.

3. KROK

Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte je do horkého mléka, přidejte zakysanou smetanu a směs vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí. Krémem pokryjte sušenky v dortovém ráfku a pokračujte s přípravou čokoládového krému. 

4. KROK

Opět dejte do rendlíku zahřívat 500 ml mléka a v samostatné míse smíchejte zbytek mléka s čokoládovým pudinkem v prášku a cukrem. Směs vmíchejte do horkého mléka i se zakysanou smetanou a po 2–3 minutách ji odstavte z tepla. 

5. KROK

Čokoládový krém naneste na dezert, který vložte na 30 minut do lednice, aby vychladl. Mezitím připravte smetanový krém. Smetanu nalijte do mísy a za stálého šlehání do ní přidejte cukr se ztužovačem šlehačky. 

6. KROK

Krémem pokryjte povrch dezertu, který následně vložte na 3 hodiny do lednice. Nepečený pudinkový řez na závěr posypte nastrouhanou čokoládou a servírujte ho nakrájený na kousky. 

7. KROK

Tip: Každou porci můžete osvěžit několika borůvkami nebo malinami. Dokud dezert nezkonzumujete, uchovávejte ho ve vzduchotěsné nádobě v lednici. 

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: ReniasBackwelt

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů