Nepečený pudinkový řez se 3 druhy krému - postup přípravy
Nyní můžete připravit luxusní a nadýchaný dezert bez použití trouby. Nepečený pudinkový řez má tu výhodu, že se hodí ke všednímu i slavnostnímu pohoštění.
Základ
Vanilkový krém
Čokoládový krém
Smetanový krém
Na posypání
Dno dortového ráfku vyložte sušenkami a pokračujte s přípravou vanilkového krému. Do rendlíku dejte zahřívat 500 ml mléka a zbytek mléka nalijte do samostatné mísy.
Mléko v míse smíchejte s vanilkovým pudinkem v prášku, s cukrem a vanilkovou pastou.
Tip: Vanilkovou pastu můžete nahradit vanilkovým extraktem.
Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte je do horkého mléka, přidejte zakysanou smetanu a směs vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí. Krémem pokryjte sušenky v dortovém ráfku a pokračujte s přípravou čokoládového krému.
Opět dejte do rendlíku zahřívat 500 ml mléka a v samostatné míse smíchejte zbytek mléka s čokoládovým pudinkem v prášku a cukrem. Směs vmíchejte do horkého mléka i se zakysanou smetanou a po 2–3 minutách ji odstavte z tepla.
Čokoládový krém naneste na dezert, který vložte na 30 minut do lednice, aby vychladl. Mezitím připravte smetanový krém. Smetanu nalijte do mísy a za stálého šlehání do ní přidejte cukr se ztužovačem šlehačky.
Krémem pokryjte povrch dezertu, který následně vložte na 3 hodiny do lednice. Nepečený pudinkový řez na závěr posypte nastrouhanou čokoládou a servírujte ho nakrájený na kousky.
Tip: Každou porci můžete osvěžit několika borůvkami nebo malinami. Dokud dezert nezkonzumujete, uchovávejte ho ve vzduchotěsné nádobě v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: ReniasBackwelt
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.