Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený dort s malinami a smetanovým krémem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut

Nepečený dort s malinami a smetanovým krémem - postup přípravy

Chcete nachystat pro oslavence překvapení v podobě lahodného narozeninového dortu, avšak nejste bůhví jací přeborníci v pečení? Pak vsaďte na nepečený dezert s malinami, smetanovým krémem a čokoládovou polevou. Ten zvládnete levou zadní. Všichni se po ochutnání budou oblizovat!

Ingredience pro:
8 porcí

Sušenkový korpus

Malinová vrstva

Smetanová vrstva

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte nejprve tím, že si v mixéru rozmělníte máslové sušenky najemno. Poté k nim přidejte k vanilkový cukr, pomerančový džus a rozpuštěné máslo. Ze surovin vypracujte homogenní těsto, které naneste do kulaté formy na koláč.




Také zahlaďte lžící a dejte do lednice tuhnout. V další fázi se pusťte do přípravy malinové vrstvy. V menším rendlíku si zahřejte mražené maliny spolu se 100 mililitry vody a cukrem.

Vařte na středním plamenu a po pár minutách zakomponujte do směsi i kukuřičný škrob rozpuštěný v 50 mililitrech vody. Výslednou hmotu naneste na chlazený sušenkový korpus a pokračujte smetanovým krémem.

Příprava smetanového krému, kompletace dortu a jeho tuhnutí v lednici

A v poslední fázi si připravte smetanový krém. V hlubší míse si vyšlehejte mascarpone spolu s vanilkovým a moučkovým cukrem. Také přidejte zakysanou smetanu a výslednou směs naneste na maliny. Vše završte polevou z hořké čokolády, kterou jste rozpustili v horké smetaně. Dort dejte do lednice na několik hodin tuhnout.

Servírování nepečeného malinového dortu

Řádně ztuhlý nepečený dort vyjměte z lednice a nakrájejte na menší porce. Podávejte například s šálkem espressa, s cappuccinem anebo s teplým čajem. Přejeme vám dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů