Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený sušenkový salám s mandlemi

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Nepečený sušenkový salám s mandlemi - postup přípravy

Pokud před Vánoci nemáte čas na zdlouhavé pečení, vyzkoušejte recept na nepečený sušenkový salám s mandlemi. Skvěle chutná a bude ozdobou sváteční tabule.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Rozlámejte sušenky na menší kousky. Můžete některé rozdrolit úplně na drobky a jiné nechat v trochu větších kusech, což dodá dezertu zajímavější strukturu.

2. KROK

Mandle nakrájejte nebo rozmixujte nahrubo a vmíchejte je sušenek. Do hrnce vložte máslo, přidejte cukr, kakao a vše zalijte mlékem. Směs vařte, dokud se všechny suroviny zcela nespojí.

3. KROK

Ještě horkou kakaovou směs nalijte na sušenky a vše velmi pečlivě promíchejte. Poté hmotu rozdělte na polovinu a přendejte ji do 2 sáčků.

4. KROK

Z těsta vytvořte 2 válečky, zabalte je a důkladně je utáhněte, aby v sáčku nezůstával vzduch. Poté salám uložte do lednice alespoň na 3 hodiny, aby ztuhnul. Pokud spěcháte, můžete použít i mrazák.

5. KROK

Před podáváním povrch posypte moučkovým cukrem. Poté salám nakrájejte na kolečka a můžete ho servírovat.

6. KROK

Tip: Sušenkový salám můžete někomu věnovat i jako jedlý dárek. Pečicí papír skrčte a poté do něj salám zabalte. Konce svažte jutovým provázkem nebo mašlí.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů