Nepečený sušenkový salám s mandlemi - postup přípravy
Pokud před Vánoci nemáte čas na zdlouhavé pečení, vyzkoušejte recept na nepečený sušenkový salám s mandlemi. Skvěle chutná a bude ozdobou sváteční tabule.
Ingredience
Rozlámejte sušenky na menší kousky. Můžete některé rozdrolit úplně na drobky a jiné nechat v trochu větších kusech, což dodá dezertu zajímavější strukturu.
Mandle nakrájejte nebo rozmixujte nahrubo a vmíchejte je sušenek. Do hrnce vložte máslo, přidejte cukr, kakao a vše zalijte mlékem. Směs vařte, dokud se všechny suroviny zcela nespojí.
Ještě horkou kakaovou směs nalijte na sušenky a vše velmi pečlivě promíchejte. Poté hmotu rozdělte na polovinu a přendejte ji do 2 sáčků.
Z těsta vytvořte 2 válečky, zabalte je a důkladně je utáhněte, aby v sáčku nezůstával vzduch. Poté salám uložte do lednice alespoň na 3 hodiny, aby ztuhnul. Pokud spěcháte, můžete použít i mrazák.
Před podáváním povrch posypte moučkovým cukrem. Poté salám nakrájejte na kolečka a můžete ho servírovat.
Tip: Sušenkový salám můžete někomu věnovat i jako jedlý dárek. Pečicí papír skrčte a poté do něj salám zabalte. Konce svažte jutovým provázkem nebo mašlí.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Кулинарим с Таней 2.0