Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá buchta se zkaramelizovanými jablky

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Rychlá buchta se zkaramelizovanými jablky - postup přípravy

Nemáte-li mnoho času na pečení, přijde vám vhod tento recept na rychlou buchtu. Je nadýchaná, má jemnou strukturu a je plná šťavnatých zkaramelizovaných jablek.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Jablečná náplň

Těsto

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jablka oloupejte, nakrájejte na malé kousky, smíchejte je s cukrem a vložte do pánve, kde je zasypte skořicí. Poté je smažte na 20 g rozpuštěného másla po dobu 8 minut. 

Poznámka: Před krájením z jablek odstraňte jádřince.

2. KROK

Mezitím vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny, do které vmíchejte řecký jogurt s rozpuštěným máslem a moukou. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.

3. KROK

Do těsta vmíchejte zkaramelizovaná jablka a celou směs vlijte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem. Rychlou buchtu pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut. Poté ji servírujte posypanou moučkovým cukrem.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů