Rychlá buchta se zkaramelizovanými jablky - postup přípravy
Nemáte-li mnoho času na pečení, přijde vám vhod tento recept na rychlou buchtu. Je nadýchaná, má jemnou strukturu a je plná šťavnatých zkaramelizovaných jablek.
Jablečná náplň
Těsto
Na posypání
Jablka oloupejte, nakrájejte na malé kousky, smíchejte je s cukrem a vložte do pánve, kde je zasypte skořicí. Poté je smažte na 20 g rozpuštěného másla po dobu 8 minut.
Poznámka: Před krájením z jablek odstraňte jádřince.
Mezitím vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny, do které vmíchejte řecký jogurt s rozpuštěným máslem a moukou.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Do těsta vmíchejte zkaramelizovaná jablka a celou směs vlijte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem. Rychlou buchtu pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut. Poté ji servírujte posypanou moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Las Recetas & Trucos de Anna