Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tukožroutská kuřecí polévka se zeleninou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 42 minut

Tukožroutská kuřecí polévka se zeleninou - postup přípravy

Díky tomuto receptu bude ubírání na váze hračkou, a navíc vám při tom bude chutnat. Tukožroutská kuřecí polévka je rychlá, chutná, a navíc vás vyjde jen na pár korun.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kuřecí špalíčky zalijte studenou vodou a vařte je 30 minut na mírném ohni. 

Poznámka: Během vaření se na hladině bude tvořit pěna, kterou průběžně sbírejte.

2. KROK

Mezitím na rozpáleném oleji smažte nahrubo nakrájenou cibuli 2 minuty. Po této době k ní přidejte nakrájenou papriku a pokračujte ve smažení dalších 7 minut. 

Poznámka: Před krájením z paprik odstraňte semeníky.

3. KROK

K zelenině přidejte prolisovaný česnek, kukuřici, fazole, ingredience promíchejte a po minutě smažení směs odstavte z tepla. 

Poznámka: Konzervované potraviny použijte bez nálevu.

4. KROK

Z vývaru vyjměte maso a vmíchejte do něj zeleninovou směs. Polévku ochuťte solí, pepřem a přidejte do ní smetanu s nasekanou petrželkou. 

5. KROK

Do polévky vraťte natrhané kuřecí maso a pokrm vařte ještě 10 minut. Tukožroutskou kuřecí polévku servírujte teplou, ale skvěle chutná i po vychladnutí, což oceníte hlavně během letních dní. 

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: HotFood

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů