Tukožroutská kuřecí polévka se zeleninou - postup přípravy
Díky tomuto receptu bude ubírání na váze hračkou, a navíc vám při tom bude chutnat. Tukožroutská kuřecí polévka je rychlá, chutná, a navíc vás vyjde jen na pár korun.
Ingredience
Kuřecí špalíčky zalijte studenou vodou a vařte je 30 minut na mírném ohni.
Poznámka: Během vaření se na hladině bude tvořit pěna, kterou průběžně sbírejte.
Mezitím na rozpáleném oleji smažte nahrubo nakrájenou cibuli 2 minuty. Po této době k ní přidejte nakrájenou papriku a pokračujte ve smažení dalších 7 minut.
Poznámka: Před krájením z paprik odstraňte semeníky.
K zelenině přidejte prolisovaný česnek, kukuřici, fazole, ingredience promíchejte a po minutě smažení směs odstavte z tepla.
Poznámka: Konzervované potraviny použijte bez nálevu.
Z vývaru vyjměte maso a vmíchejte do něj zeleninovou směs. Polévku ochuťte solí, pepřem a přidejte do ní smetanu s nasekanou petrželkou.
Do polévky vraťte natrhané kuřecí maso a pokrm vařte ještě 10 minut. Tukožroutskou kuřecí polévku servírujte teplou, ale skvěle chutná i po vychladnutí, což oceníte hlavně během letních dní.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: HotFood