Nepečený tvarohový chlebíček s jahodami - postup přípravy
Nepečený tvarohový chlebíček s jahodami je svěží a krémový dezert, který potěší každého milovníka jemných chutí bez nutnosti použití trouby. Příprava je snadná.
Ingredience
Jahody omyjte, zbavte je zelených částí a nakrájejte je na menší kousky. V samostatné míse rozmixujte tvaroh s klasickým i vanilkovým cukrem a mlékem.
Tip: Cukr můžete nahradit medem a mléko zakysanou smetanou či jogurtem.
V další misce smíchejte vodu s želatinou, kterou nechte 10 minut bobtnat a poté ji rozpusťte v mikrovlnce. Do želatiny vmíchejte lžíci tvarohové směsi, a jakmile se ingredience propojí, želatinu vmíchejte do zbytku směsi s tvarohem.
Směs rozmixujte, vmíchejte do ní jahody a vše nalijte do formy, vyložené potravinovou fólií. Formu vložte na pár hodin do lednice, nejlépe ji tam nechte na noc.
Následně nepečený tvarohový chlebíček z formy vyklopte, ozdobte ho čerstvými jahodami a podávejte ho nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Кулинарим с Таней 2.0

