Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený tvarohový koláč s čokoládovou polevou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut

Nepečený tvarohový koláč s čokoládovou polevou - postup přípravy

Úžasný nepečený dezert z tvarohu a šlehačky si získal nejedno dívčí – a následně i chlapecké srdce. Je to na pohled nádherný kousek, který je více než lahodný na ochutnání. Pokud chcete okouzlit svého budoucího partnera nějakou lákavou dobrotou, tenhle nepečený dort mu rozhodně připravte. Možná vás po ochutnání rovnou požádá o ruku. Tak moc je totiž tahle dobrota geniální.

Ingredience pro:
6 porcí

Základ

Poleva

Kuchařka
Kuchařka:

Návod na přípravu:

Želatinu nasypejte do trochy mléka a nechte ji nabobtnat. Potom ji zahřejte ve vodní lázni, aby se rozpustila.




Čokoládu rozdrťte na malé kousky. Ve vodní lázni rozehřejte smetanu na 60 stupňů (nesmí se vařit) a přidejte k ní drcenou čokoládu. Přisypejte polovinu odměřeného cukru a míchejte, dokud se cukr a čokoláda úplně nerozpustí.

V misce si utřete tvaroh dohladka a podle chuti ho doslaďte cukrem. V oddělené misce smíchejte smetanu s cukrem a elektrickým šlehačem vyšlehejte do husté a pevné pěny. A přimíchejte ho k tvarohu. K této směsi pak přilijte připravenou želatinu a dochuťte citronovou šťávou.

Připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem a navrstvěte do něj 150 gramů připravené tvarohové hmoty. Vyrovnejte ji špachtlí a na deset minut vložte vychladit do lednice. Zbylých 85 gramů hmoty by vám mělo zůstat stranou.


K té pak přidejte čokoládovou hmotu a promíchejte. Vyjměte plech z lednice a navrstvěte na bílou vrstvu vyšlehaný zbytek tvarohu s čokoládovou směsí a vraťte zpět do lednice.

Nakonec si dejte rozpustit ještě gram želatiny ve lžičce vody. Smetanu opět zahřejte na kamnech a přidejte hořkou čokoládu a 10 gramů kakaa. Doslaďte cukrem, míchejte, dokud se suroviny nepropojí a přidejte rozpuštěnou želatinu. Když je směs hotová, vyjměte z lednice chlazený dort a celý jeho povrch zalijte touto čokoládovou hmotou a vraťte zpět ztuhnout alespoň na 3 hodiny.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů