Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Citronová zmrzlina ze smetany a salka

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Citronová zmrzlina ze smetany a salka - postup přípravy

Máte-li chuť na osvěžující krémovou domácí zmrzlinu, vyzkoušejte citronovou podle našeho receptu. Pokud ji doplníte drcenými sušenkami či strouhanou čokoládou, bude ještě chutnější.

Ingredience pro:
4 porce
+ -
Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do mísy dejte slazené kondenzované mléko a přidejte k němu čerstvě vymačkanou citronovou šťávu. Pak je prošlehejte, aby se ingredience spojily. V druhé nádobě vyšlehejte šlehačku ze smetany ke šlehání a nakonec ji vmíchejte k mléku s citronem.

2. KROK

Kakaové sušenky dejte do mixéru a rozmixujte je. Přidejte je ke směsi a zamíchejte. Není to však nutné, zmrzlinu lze připravit i bez sušenek.

3. KROK

Nalijte ji do formy a nechte alespoň 3 hodiny v mrazáku ztuhnout. Před podáváním ji můžete ozdobit strouhanou čokoládou.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Vydatné jídlo

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů