Nepečený zákusek se žloutkovým krémem a smetanou - postup přípravy
Honí vás mlsná? Pak si dopřejte famózní dezert v podobě nepečeného zákusku se žloutkovým krémem a smetanou. Připravený jej budete mít během několika málo minut. Počítat však musíte s určitou dobou tuhnutí v lednici.
Základ
Žloutkový a smetanový krém
Na ozdobu
Začněte tím, že si ve vlažném mléku rozpustíte kakaový prášek a také moučkový cukr. Pak v kakau namáčejte cukrářské piškoty a vyskládejte je na plech vystlaný pečícím papírem. Měli byste pokrýt celé dno.
Následně se pusťte do žloutkového krému. V menším hrnci si rozmíchejte krupicový cukr spolu se žloutky. Nakonec přilijte i mléko, kukuřičný škrob a vše zahřívejte na mírnějším plamenu.
U toho pudink míchejte do zhoustnutí. Na závěr jej odstavte z plotny, přikryjte potravinovou fólií a nechte zchladnout. Krém lze dát chladit i do lednice (až bude mít pokojovou teplotu).
Dokončování žloutkového krému a příprava smetanové náplně
Zhruba po půl hodině vyjměte žloutkový krém z lednice a promixujte ho spolu s měkkým máslem. V této formě jej naneste na kakaové piškoty v plechu. Špachtlí na povrchu zahlaďte a dejte chladit do lednice asi na hodinu. Mezitím si ušlehejte smetanu do tuhého sněhu spolu s moučkovým cukrem. Toho přidejte dle chuti.
Kompletace zákusku, jeho tuhnutí v lednici a servírování
Po hodině vyndejte zákusek z chladničky a naneste na pudink šlehačku. Tu zahlaďte a posypejte strouhanou hořkou čokoládou. Před podáváním ještě nechte pár minut v chladu. Pak servírujte například s šálkem dobré kávy. Přejeme vám dobrou chuť!