Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Brambory plněné mletým masem

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Brambory plněné mletým masem - postup přípravy

Tento pokrm nejen, že skvěle chutná, ale dokonce i lahodí oku. Proto je vhodný nejen na standardní rodinný oběd, nebo večeři. Podávat plněné brambory můžete i na zahradní party, nebo jakékoliv slavnostní příležitosti.

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si oloupejte a omyjte brambory, pak u každé z nich odřízněte horní třetinu a vydlabejte pomocí kulatého nože, nebo toho klasického. Takto vydlabané brambory následně vložte do hrnce se studenou vodou a vařte zhruba 8 až 10 minut.




Po uplynutí doby brambory vyjměte z vody a nechte vychladnout. Mezitím si připravte náplň z mletého masa. Do středně velké mísy vložte vámi zvolené mleté maso, přisypte najemno nasekanou cibuli a dochuťte solí, pepřem a případně i oblíbenými čerstvými bylinkami a kořením. Všechny suroviny důkladně promíchejte a směsí plňte vydlabané brambory zhruba do ¾, aby vám ještě zbylo místo na omáčku.

Omáčku k zapékání si připravíte ze zakysané smetany, rozpuštěného vychladlého másla a trochy vody. Pro intenzivnější chuť můžete přidat i trochu hotové rajčatové omáčky. Vše dobře promíchejte a směsí jednotlivé plněné brambory přelijte.

Následně jednotlivé porce brambor přemístěte na plech vystlaný pečícím papírem a vložte pokrm do trouby na půl hodiny. Zapékejte při 180 stupních Celsia. Hotové brambory s mletým masem podávejte se salátem z čerstvé, nebo nakládané zeleniny. Výborně jídlo doplní i dip ze zakysané smetany s bylinkami. Dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů