Nutella cheesecake s čokoládovou polevou - postup přípravy
Nutella cheesecake je vhodný k odpolední kávě i na oslavy. Je jemný a obsahuje polevu ze 2 druhů čokolády. Navíc ho připravíte rychle, snadno a bez použití trouby.
Základ
Krém
Poleva
Sušenky rozmixujte na jemný prášek, který smíchejte s rozpuštěným máslem.
Tip: Máslo rozpustíte za 3 minuty v mikrovlnné troubě. Během rozpouštění máslo promíchejte.
Vzniklou směsí naplňte dortový ráfek vyložený pečicím papírem a uhlaďte ji do rovna pomocí rovného dna sklenice. Nyní připravte náplň.
V míse vyšlehejte smetanový sýr s moučkovým cukrem. Jakmile se ingredience propojí, vešlehejte do směsi nutellu se lžící kakaa. Náplň rovnoměrně rozprostřete na základ v dortovém ráfku a připravte polevu.
V rendlíku rozpusťte mléčnou a tmavou čokoládu – potrvá to přibližně 3 minuty. Poté do čokolády vmíchejte rostlinný olej a směs zahřívejte další 1 minutu. Polevou pokryjte celý povrch dezertu v dortovém ráfku, který vložte na 30–60 minut do lednice, dokud neztuhne poleva.
Nutella cheesecake vyjměte z dortového ráfku a servírujte ho nakrájený na kousky.
Tip: Chcete-li, aby dezert působil slavnostněji, podávejte každou porci s trochou šlehačky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Gesund und schnell