Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nutella cheesecake s čokoládovou polevou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 7 minut

Nutella cheesecake s čokoládovou polevou - postup přípravy

Nutella cheesecake je vhodný k odpolední kávě i na oslavy. Je jemný a obsahuje polevu ze 2 druhů čokolády. Navíc ho připravíte rychle, snadno a bez použití trouby.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Sušenky rozmixujte na jemný prášek, který smíchejte s rozpuštěným máslem. 

Tip: Máslo rozpustíte za 3 minuty v mikrovlnné troubě. Během rozpouštění máslo promíchejte.

2. KROK

Vzniklou směsí naplňte dortový ráfek vyložený pečicím papírem a uhlaďte ji do rovna pomocí rovného dna sklenice. Nyní připravte náplň. 

3. KROK

V míse vyšlehejte smetanový sýr s moučkovým cukrem. Jakmile se ingredience propojí, vešlehejte do směsi nutellu se lžící kakaa. Náplň rovnoměrně rozprostřete na základ v dortovém ráfku a připravte polevu. 

4. KROK

V rendlíku rozpusťte mléčnou a tmavou čokoládu – potrvá to přibližně 3 minuty. Poté do čokolády vmíchejte rostlinný olej a směs zahřívejte další 1 minutu. Polevou pokryjte celý povrch dezertu v dortovém ráfku, který vložte na 30–60 minut do lednice, dokud neztuhne poleva. 

5. KROK

Nutella cheesecake vyjměte z dortového ráfku a servírujte ho nakrájený na kousky. 

Tip: Chcete-li, aby dezert působil slavnostněji, podávejte každou porci s trochou šlehačky.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Gesund und schnell

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů