Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dezert s pusinkami z bílků

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Dezert s pusinkami z bílků - postup přípravy

Pusinky jsou velmi zajímavou a pro mnohé oblíbenou sladkou chuťovkou. Můžeme si je udělat jenom tak, nebo třeba jako vánoční cukroví. Je tu ale i možnost využít pusinek k tomu, aby byly součástí jednoduchého a také chutného dezertu. Ně něho se společně podíváme. Jeho příprava je snadná a chuť dokonalá.

Ingredience pro:
8 porcí

Těsto

Pusinky

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Jako první je třeba nachystat si základ v podobě těsta. Je třeba vyšlehat máslo s cukrem, až vznikne nadýchaná krémová hmota. Potom se do tohoto základu přidají také žloutky, které se opět vmíchají do krémové konzistence. Nakonec se může postupně přidávat mléko, mouka a ostatní ingredience. Těsto by mělo být dokonale propojené a jemné.




Hotové těsto se nalije na plech vyložený pečicím papírem. Je třeba roztáhnout ho do stran, zajistit aby bylo všude stejně vysoké a potom ho dát péct do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia. Doba pečení je 35 minut.

Během pečení těsta je možné připravit pusinky z bílků. Postup je velmi jednoduchý, jelikož dojde ke šlehání bílků s cukrem. A to až do doby, než vznikne dokonale pevný a tuhý sníh. Jeho dokončení by mělo přijít zhruba ve chvíli, kdy se dopéká základ dezertu, tedy těsto.

Jakmile těsto vyndáte z trouby, naneste na něho sníh z bílků, tedy základ vašich sněhových pusinek. Je třeba jím pokrýt celý základ těsta. Poté plech znovu vracíte do trouby. Je vhodné nejenom zvýšit teplotu, ale také zapnout funkci horního grilu, aby teplo působilo především na ony pusinky a ty se co nejrychleji zpevnily do požadované konzistence.

Když začnou lehce hnědnout, což by mělo nastat po pár minutách, můžete plech z trouby už definitivně vyndat. Potom nechte váš dezert při pokojové teplotě chladnout, následně ho můžete nakrájet a ochutnat.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů