Obložené chlebíčky z trouby, které zahřejí a zasytí - postup přípravy
Obložené chlebíčky jsou obvykle podávané jako studený pokrm. To ale nemusí být pravidlem. Vyzkoušejte tyto netradiční chlebíčky, které jsou podobné chuti pizzy. Příprava zabere jen 10 minut, takže jsou skvělé jako originální svačina.
Ingredience
Na přípravě chlebíčků nebo obloženého pečiva není nic složitého a zvládnete to během chvilky. V první řadě si musíte nakrájet veškerou zeleninu a maso, které budete používat. Rajčata, šunku a papriku nakrájejte nadrobno. Všechny nakrájené suroviny vložte do hluboké mísy, ve které budete míchat směs na pečivo.
Poté nastrouhejte tvrdý sýr na struhadle a přidejte do mísy také nasekaný kopr nebo pažitku, pokud je budete chtít použít. Bylinky můžete použít podle své vlastní chuti, ale čerstvě nasekané byliny budou vždy chutnat nejlépe. Kopr přidá pokrmu zajímavou chuť, ale můžete použít i pažitku nebo bazalku podle toho, co máte nejraději.
Tuto směs dochuťte solí a mletým černým pepřem podle chuti. Poté přidejte majonézu. Pokud budete mít domácí majonézu, pokrm bude zaručeně chutnat mnohem lépe. Použít ale můžete samozřejmě i kupovanou, která dodá směsi úžasnou chuť a krémovou konzistenci.
Nyní si připravte plech a vyložte ho pečicím papírem. Rozložte na něj plátky veky. Získanou zeleninovou směs s oblíbenou uzeninou nebo masem rozetřete na povrch pečiva. Nebojte se a na každý kousek dejte bohatou porci směsi.