Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Okurkový salát s rajčaty a medovým dresinkem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Okurkový salát s rajčaty a medovým dresinkem - postup přípravy

Okurkový salát s rajčaty je šťavnatý, osvěžující a křupavý. Pokrm je dietní a můžete ho servírovat jako přílohu k masu, nebo jako lehkou svačinku či hlavní jídlo s pečivem.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Dresink

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ze salátové okurky odkrojte okraje a oloupejte ji tak, abyste na ní vytvořili světlé a tmavé pruhy tak, jak je to ukázáno ve videu níže. Okurku následně nakrájejte na půlkolečka, která vložte do větší mísy.

2. KROK

Omyjte a nakrájejte na čtvrtky také rajčata, které přidejte do mísy k okurce. Na proužky nakrájejte červenou cibuli, vložte ji do menší misky a zalijte ji vodou, ve které ji nechte odpočívat 10 minut. 

Poznámka: Díky tomuto postupu bude mít cibule jemnější chuť.

3. KROK

Po této době cibuli sceďte a přidejte do mísy k nakrájené zelenině, kterou smíchejte s nasekaným koriandrem. Zeleninu ochuťte solí, černým pepřem a vše promíchejte. Následně připravte dresink. 

4. KROK

V misce smíchejte olivový olej, vinný ocet, med, oregano, sůl, černý pepř a prolisovaný česnek. Dresink vlijte do mísy k zelenině, ingredience důkladně promíchejte a okurkový salát s rajčaty vložte na 15 minut do lednice. 

5. KROK

Tip: Salát můžete podávat jako lehkou svačinku, večeři s oblíbeným pečivem, ale také jako osvěžující zeleninovou přílohu k masu.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Phil’s Kitchen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů