Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Omáčka na pizzu z rajčat a papriky

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 93 minut

Omáčka na pizzu z rajčat a papriky - postup přípravy

Omáčka na pizzu dodá vaší domácí pizze bohatou a lahodnou chuť. Výhodou přípravy receptu je jednoduchost a to, že přesně víte, jaké výživné suroviny omáčka obsahuje.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rajčata ponořte na 3–4 minuty do horké vody a zatím nakrájejte papriky a cibuli na menší kousky. 

Poznámka: Z paprik před použitím odstraňte semeník.

2. KROK

Rajčata následně oloupejte a nakrájejte je na čtvrtky. Zeleninu smíchejte dohromady a rozmixujte ji dohladka. Směs přelijte do hrnce, ochuťte ji solí, cukrem a olivovým olejem a vařte ji 1 hodinu. 

Poznámka: Během vaření směs občas promíchejte, aby se nepřipalovala.

3. KROK

Po hodině vaření do směsi přidejte černý pepř, mletou sladkou papriku, italské bylinky, prolisovaný česnek a jablečný ocet. Ingredience zamíchejte a vařte je dalších 30 minut. 

Tip: Místo jablečného octa můžete použít vinný ocet.

4. KROK

Horkou omáčkou na pizzu naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete víčky a nechte je volně vychladnout. Poté je skladujte na chladném a temném místě.

Poznámka: V tomto receptu byly použité zavařovací sklenice o objemu 250–300 ml. 

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů