Omeleta s kuřecím masem a tvrdým sýrem - postup přípravy
Pokud vám vegetariánství nic neříká, připravte si omeletu s kuřecím, která je křupavá díky bramborám a obsahuje kvalitní a výživné maso. K přípravě budete navíc potřebovat jen škrabku na brambory, kterou lze nahradit nůž.
Ingredience
Brambory oloupejte a nastrouhejte je pomocí škrabky na brambory na tenké plátky. Vložte je do mísy a zalijte je vodou. Brambory pořádně propláchněte a vložte je do jiné mísy, kde je osolte, opepřete a smíchejte s vejcem a moukou.
Kuřecí prso nakrájejte na co nejdrobnější kousky, které vmíchejte k bramborám. Sýr nakrájejte na tenké plátky a v pánvi rozehřejte olej, na který rozprostřete první část připravené směsi.
Tip: Místo nože můžete ke zpracování masa i sýra použít škrabku na brambory.
Na směs položte plátky sýra, které zakryjte druhou částí masové směsi s brambory. Pánev přikryjte pokličkou a pokrm smažte 20 minut na mírném ohni.
Po této době na pokrm položte plochý talíř, na který jej otočením pánve vyklopte. Omeletu vložte neopečenou stranou zpět na pánev a smažte dalších 5–7 minut.
Omeletu s kuřecím masem podávejte nakrájenou na kousky.
Tip: Chcete-li ji něčím ozvláštnit, můžete ji servírovat s kečupem, tatarkou nebo jiným oblíbeným dipem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкусные советы