Omeleta s párkem a mozzarellou - postup přípravy
Omeletu s párkem můžete podávat k snídani, nebo jako rychlý oběd či večeři. Postup přípravy nemůže být jednodušší a rychlejší. Recept určitě stojí za vyzkoušení.
Ingredience
Klobásy nakrájejte na kousky o šířce přibližně 1,5 cm a vyskládejte je do máslem vymazané studené pánve tak, jak to můžete vidět ve videu níže.
Poznámka: Použijte pánev, kterou je možné použít k pečení v troubě.
V míse vyšlehejte vejce se solí, pepřem a zakysanou smetanou. Do směsi vsypte mouku a vše míchejte, dokud se ingredience nepropojí.
Poté nasekejte omytou petrželku s koprem nadrobno a vmíchejte je do vaječné směsi. Cherry rajčata omyjte, nakrájejte je na polovinu a odložte bokem.
Pánev rozehřejte a její obsah zalijte vaječnou směsí s bylinkami. Klobásy poté pokryjte nakrájenými rajčaty a omeletu s párkem smažte 3–4 minuty na mírném až středním ohni pod pokličkou.
Zatím nakrájejte mozzarellu na plátky a na závěr jí pokryjte omeletu v pánvi, kterou vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pokrm pečte 8–10 minut.
Tip: Omeletu s párkem můžete servírovat posypanou s nasekaným čerstvým koprem a petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé chutné