Ořechová buchta se šťavnatými jablky - postup přípravy
Pokud upřednostňujete dezerty s rychlou a jednoduchou přípravou, zkuste ořechovou buchtu podle Youtube kanálu Vaření s Jančou. Je vhodná jako dezert i ke snídani.
Ingredience
Mouku smíchejte s kypřicím práškem do pečiva, vanilkovým a třtinovým cukrem.
Poznámka: Suché ingredience prosejte. Díky tomu v těstu nevzniknou hrudky.
Přidejte olej, mléko, najemno rozmixované ořechy, nastrouhaná jablka a vejce.
Poznámka: Před strouháním jablka oloupejte a zbavte jádřinců.
Z ingrediencí vytvořte těsto, které nalijte do pekáče, vyloženého pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 26 minut.
Tip: Místo pečicího papíru můžete pekáč vymazat máslem a vysypat moukou.
Doba pečení je závislá na vlastnostech vaší trouby. Zda je těsto upečené, zjistíte pomocí špejle, kterou do dezertu zapíchnete. Pokud se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.
Ořechovou buchtu nechte před podáváním vychladnout. Bude tak lépe stravitelná.
Tip: Dezert servírujte nakrájený na kousky. Každý z nich můžete ozdobit vlašskými ořechy.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.