Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ořechová buchta se šťavnatými jablky

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 26 minut

Ořechová buchta se šťavnatými jablky - postup přípravy

Pokud upřednostňujete dezerty s rychlou a jednoduchou přípravou, zkuste ořechovou buchtu podle Youtube kanálu Vaření s Jančou. Je vhodná jako dezert i ke snídani.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mouku smíchejte s kypřicím práškem do pečiva, vanilkovým a třtinovým cukrem. 

Poznámka: Suché ingredience prosejte. Díky tomu v těstu nevzniknou hrudky. 

2. KROK

Přidejte olej, mléko, najemno rozmixované ořechy, nastrouhaná jablka a vejce. 

Poznámka: Před strouháním jablka oloupejte a zbavte jádřinců.  

3. KROK

Z ingrediencí vytvořte těsto, které nalijte do pekáče, vyloženého pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 26 minut. 

Tip: Místo pečicího papíru můžete pekáč vymazat máslem a vysypat moukou. 

4. KROK

Doba pečení je závislá na vlastnostech vaší trouby. Zda je těsto upečené, zjistíte pomocí špejle, kterou do dezertu zapíchnete. Pokud se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.

5. KROK

Ořechovou buchtu nechte před podáváním vychladnout. Bude tak lépe stravitelná. 

Tip: Dezert servírujte nakrájený na kousky. Každý z nich můžete ozdobit vlašskými ořechy.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů