Ořechové měsíčky s rumovou polevou - postup přípravy
Pokud přemýšlíte, jaký druh cukroví ještě letos upečete, vyzkoušejte vláčné ořechové měsíčky podle receptu paní Jitky Kořánové. Ozdobit je můžete rumovou nebo čokoládovou polevou.
Ořechové měsíčky
Rumová poleva
Rozklepněte vejce a oddělte bílky od žloutků. Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny. Poté přidejte rozpuštěné vychladlé máslo a vše důkladně promíchejte.
Poté přidejte mleté ořechy, nastrouhanou čokoládu a polohrubou mouku. Bílky ušlehejte do tuhého sněhu a postupně ho vmíchejte pomocí stěrky do těsta.
Plech důkladně vymažte olejem, vysypte ho polohrubou moukou a poté do něj přelijte těsto. Vložte ho do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte ho 25 minut.
V míse smíchejte moučkový cukr, olej a rum. Nakonec přilijte vařící vodu a polevu velmi důkladně promíchejte. Plech vyjměte z trouby a na horký korpus nalijte polevu. Poté ji rozetřete do všech stran a nechte ji ztuhnout.
Pomocí skleničky pak z korpusu vykrájejte tvar měsíčků. Můžete jej však nakrájet i na kostičky.
Tip: Pokud chcete, aby ořechové měsíčky měly intenzivnější chuť, pokapejte hotový a horký korpus rumem a poté na něj nalijete polevu.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.