Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ořechové měsíčky s rumovou polevou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Ořechové měsíčky s rumovou polevou - postup přípravy

Pokud přemýšlíte, jaký druh cukroví ještě letos upečete, vyzkoušejte vláčné ořechové měsíčky podle receptu paní Jitky Kořánové. Ozdobit je můžete rumovou nebo čokoládovou polevou.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ořechové měsíčky

Rumová poleva

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Rozklepněte vejce a oddělte bílky od žloutků. Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny. Poté přidejte rozpuštěné vychladlé máslo a vše důkladně promíchejte.

2. KROK

Poté přidejte mleté ořechy, nastrouhanou čokoládu a polohrubou mouku. Bílky ušlehejte do tuhého sněhu a postupně ho vmíchejte pomocí stěrky do těsta.

3. KROK

Plech důkladně vymažte olejem, vysypte ho polohrubou moukou a poté do něj přelijte těsto. Vložte ho do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte ho 25 minut.

4. KROK

V míse smíchejte moučkový cukr, olej a rum. Nakonec přilijte vařící vodu a polevu velmi důkladně promíchejte. Plech vyjměte z trouby a na horký korpus nalijte polevu. Poté ji rozetřete do všech stran a nechte ji ztuhnout.

5. KROK

Pomocí skleničky pak z korpusu vykrájejte tvar měsíčků. Můžete jej však nakrájet i na kostičky.

6. KROK

Tip: Pokud chcete, aby ořechové měsíčky měly intenzivnější chuť, pokapejte hotový a horký korpus rumem a poté na něj nalijete polevu.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů