Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ořechové minidortíky zdobené šlehačkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Ořechové minidortíky zdobené šlehačkou - postup přípravy

Máte-li chuť na dobrý domácí zákusek, upečte si jemné ořechové minidortíky, do jejichž náplně snadno využijete i odkrojené zbytky korpusu. Recept nám poskytla paní Jana Podoláková Burkartová.

Ingredience pro:
15 kusů
+ -

Na korpus

Na náplň

Dále

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do mísy rozklepněte vejce, přisypejte cukr a vyšlehejte obojí do pěny. Přidejte rozpuštěné máslo, mléko, mouku, kypřicí prášek do pečiva a mleté ořechy. Vymíchejte těsto.

2. KROK

Vyložte plech o rozměrech 25×18 centimetrů pečicím papírem a nalijte na něj těsto. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte korpus do růžova.

3. KROK

Z vychladlého korpusu vykrájejte kolečka za pomoci kulatých vykrajovátek a každé podélně rozkrojte, aby byla tenčí. Zbytky korpusu rozdrobte, přidejte rum, kakao, salko, marmeládu a vše vyšlehejte do krémovité hmoty.

4. KROK

Jednotlivé dortíky udělejte ze 3 kusů tenkých koleček. Namažte jedno náplní, přikryjte ho druhým kolečkem, opět ho namažte a přikryjte třetím kolečkem. Nechte několik hodin odležet. Vršek dortíků ozdobte šlehačkou, pařížskou šlehačkou a ovocem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů