Ořechové řezy s pudinkovým krémem - postup přípravy
Lehké a vláčné ořechové řezy s pudinkem podle receptu paní Andy ze stránky Andy vaří pro zdraví vás zaujme svou neuvěřitelně vláčnou konzistencí. Recept je docela snadný a určitě si s ním bez obtíží poradíte.
Na těsto
Na krém
Další přísady
Troubu nechte rozehřát na teplotu 180 °C a plech o rozměrech 34 x 23 cm vymažte tukem a vysypejte moukou. Ve velké míse smíchejte mouku, mléko, cukr, vejce, olej, prášek do pečiva a mleté ořechy a vypracujte polotekuté těsto. Plech s těstem vložte do trouby a nechte ho péct asi 15 až 20 minut v závislosti na vlastnostech vaší trouby. Zda je korpus upečený, otestujte zapíchnutou špejlí.
Zatímco se korpus peče, připravte pudinkový krém. Z pudinkového prášku a mléka uvařte hustý pudink, který nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do hladkého krému a po lžících k této směsi zašlehávejte vychladlý pudink. Pokud chcete, přidejte do krému také kapku rumu a případně také rozpuštěnou čokoládu.
Upečený korpus nechte vychladnout na pokojovou teplotu a potřete ho po celé ploše vaší oblíbenou ovocnou zavařeninou. Na tuto vrstvu pak naneste pudinkový krém, uhlaďte ho do roviny a nechte ho ztuhnout v lednici. Ztuhlý koláč ozdobte kakaovým posypem, strouhanou čokoládou nebo čokoládovou polevou a zdobením dle chuti a fantazie.