Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ořechové řezy s pudinkovým krémem

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Ořechové řezy s pudinkovým krémem - postup přípravy

Lehké a vláčné ořechové řezy s pudinkem podle receptu paní Andy ze stránky Andy vaří pro zdraví vás zaujme svou neuvěřitelně vláčnou konzistencí. Recept je docela snadný a určitě si s ním bez obtíží poradíte.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na krém

Další přísady

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Troubu nechte rozehřát na teplotu 180 °C a plech o rozměrech 34 x 23 cm vymažte tukem a vysypejte moukou. Ve velké míse smíchejte mouku, mléko, cukr, vejce, olej, prášek do pečiva a mleté ořechy a vypracujte polotekuté těsto. Plech s těstem vložte do trouby a nechte ho péct asi 15 až 20 minut v závislosti na vlastnostech vaší trouby. Zda je korpus upečený, otestujte zapíchnutou špejlí.

2. KROK

Zatímco se korpus peče, připravte pudinkový krém. Z pudinkového prášku a mléka uvařte hustý pudink, který nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do hladkého krému a po lžících k této směsi zašlehávejte vychladlý pudink. Pokud chcete, přidejte do krému také kapku rumu a případně také rozpuštěnou čokoládu.

3. KROK

Upečený korpus nechte vychladnout na pokojovou teplotu a potřete ho po celé ploše vaší oblíbenou ovocnou zavařeninou. Na tuto vrstvu pak naneste pudinkový krém, uhlaďte ho do roviny a nechte ho ztuhnout v lednici. Ztuhlý koláč ozdobte kakaovým posypem, strouhanou čokoládou nebo čokoládovou polevou a zdobením dle chuti a fantazie.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů