Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ořechové řezy s vanilkovým krémem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Ořechové řezy s vanilkovým krémem - postup přípravy

Pokud upečete korpus z těsta s vlašskými ořechy a použijete na něj vanilkový krém s čokoládou, bude skvělý výsledek vašeho snažení jistě zaručený.

Ingredience pro:
1 porce

Na korpus

Na krém

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Dejte do mísy vejce, vanilkový cukr a cukr a vyšlehejte do pěny. Poté do směsi zašlehejte mléko, olej a nakonec přimíchejte mouku a prášek do pečiva. Vymíchejte těsto, přidejte do něj mleté vlašské ořechy a dobře promíchejte. Plech o rozměrech 40×30 centimetrů vyložte pečicím papírem a nalijte na něj těsto, které rovnoměrně rozetřete stěrkou.

2. KROK

Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte 25 minut. Po vychladnutí z korpusu odstraňte pečicí papír a dortovým ráfkem o rozměrech 30×20 centimetrů z něj vykrojte 2 stejné kusy. Zbylé odřezky rozdrobte najemno.

3. KROK

Dejte do hrnce mléko, žloutky, vanilkový cukr, cukr a škrob a míchejte, dokud se nerozpustí. Pak vše za stálého míchání svařte do pudinkové konzistence. Stáhněte hrnec ze sporáku, přidejte máslo a bílou čokoládu a míchejte, dokud se nerozpustí.

4. KROK

Dejte plát těsta do dortového ráfku, pokapejte ho 50 mililitry mléka a navrch dejte polovinu krému. Přiklopte ho druhým plátem, ten rovněž pokapejte 50 mililitry mléka a naneste na něj zbytek krému. Poté ho rovnoměrně posypejte rozdrobeným těstem a dejte na 3 hodiny do lednice ztuhnout. Vychlazený dezert nakrájejte na kostky a podávejte.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů