Ovesné sušenky s medem - postup přípravy
Ovesné sušenky jsou křupavé, zdravé a připravíte je za pár minut. Můžete se vsadit, že až je ochutnáte, stanou se vašimi nejoblíbenějšími. Neobvyklý dezert můžete podávat ke kávě nebo čaji.
Ingredience
V míse smíchejte cukr, mouku a ovesné vločky. Do hrnce vložte změklé máslo a smíchejte ho s medem, kypřícím práškem do pečiva a jedlou sodou. Směs v hrnci zahřívejte 3 minuty, dokud nezískáte hustou tekutou hmotu.
Tip: Mouku do mísy prosejte, aby v těstě nevznikly nechtěné hrudky.
Tekutou směs z hrnce vmíchejte do mísy s ovesnými vločkami a přidejte vejce a vodu. Ingredience důkladně zamíchejte a pomocí rukou vytvořte těsto, které vyválejte na plát o výšce 0,5 cm.
Těsto rádýlkem rozkrájejte na čtverce o průměru cca 4 cm. Čtverečky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 15 minut.
Poznámka: Velikost čtverců je čistě na vás. Pokud máte raději větší sušenky, vykrojte větší čtverce.
Tip: Hotové ovesné sušenky nechte vychladnout a můžete je podávat. Skvěle chutnají s kávou nebo čajem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Очень Вкусно!