Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ovocné řezy s třešňovou náplní a krémem

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 32 minut

Ovocné řezy s třešňovou náplní a krémem - postup přípravy

Inspirujte se jednoduchým receptem a vytvořte dokonalé ovocné řezy plné třešní a lahodného smetanového krému. Tento luxusní dezert je šťavnatý a velmi osvěžující.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Třešňový pudink

Krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte těsto. V míse šlehejte 10 minut vejce s cukrem, špetkou soli a vanilkovým cukrem. V jiné misce smíchejte mouku s kypřícím práškem do pečiva a suroviny prosejte do směsi s vejci.

Poznámka: Prosetí suchých ingrediencí je nutné, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek. 

2. KROK

Jakmile se ingredience propojí, přidejte dvě lžíce teplé vody. Vše zamíchejte, těsto vlijte do dortového ráfku vyloženého pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 25–30 minut. 

3. KROK

Zatímco se těsto peče, připravte višňový pudink. Višně sceďte a šťávu odložte bokem na další použití. Do rendlíku vlijte třešňový likér a smíchejte ho se škrobem. Do směsi přidejte cukr a zahřívejte ji 2–3 minuty, do  zhoustnutí. Pudink poté odstavte z tepla a nechte ho volně vychladnout.

4. KROK

Upečený korpus vyklopte z dortového ráfku a odřízněte z něj horní část, kterou rozemelte na jemný prášek. Zbytek korpusu horizontálně rozřízněte na dvě části. První část vraťte do dortového ráfku vyloženého cukrářskou fólií a pomažte ji asi 3 lžícemi džemu. 

5. KROK

Nyní připravte krém. Smetanový sýr vyšlehejte se smetanou a vanilkovým extraktem. Do směsi vešlehejte třešňový pudink a poté, co vznikne krém, odložte si z něj 2–3 lžíce bokem na další použití. 

6. KROK

Korpus s džemem pomažte částí krému, přiklopte ho druhou částí korpusu a ten namažte zbylým krémem. Dezert vložte na 30 minut do lednice a zatím připravte polevu. 

7. KROK

Do misky se studenou vodou ponořte želatinu a nechte ji bobtnat. Do rendlíku vsypte třešně, které zalijte třešňovou šťávou. 

Poznámka: Smíchat můžete třešňovou šťávu se zbylým třešňovým likérem. Důležité je, abyste získali 250 ml tekutiny.

8. KROK

Směs zasypte cukrem a zahřívejte ji 2 minuty, aby se cukr rozpustil. Poté rendlík odstavte z tepla a vmíchejte k teplým třešním želatinu, kterou nechte rozpustit. Směsí pokryjte povrch dezertu, který následně vložte na 3 hodiny do lednice. 

9. KROK

Po vychlazení okraje dezertu pokryjte krémem, který jste si odložili bokem a pokryjte je rozmixovaným korpusem. 

Tip: Ovocné řezy servírujte nakrájené na kousky. Budete-li chtít, aby moučník vypadal slavnostněji, podávejte ho s trochou šlehačky.

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

12. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů