Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ovocný dezert z kondenzovaného mléka

2,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Ovocný dezert z kondenzovaného mléka - postup přípravy

Pečení s ovocem nemusí být založeno jenom na složitých piškotech. Může být podstatně jednoduší. Naučte se recept na lahodnou chuťovku, kde tvoří hlavní složku jakékoliv ovoce, zalité koupeným kondenzovaným mlékem.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Vezměte své oblíbené ovoce. V našem případě jsme použili konzervované broskve, jahody a hroznové víno. Využít lze ale jakékoliv jiné druhy, ať už čerstvé, nebo kompotované. Ovoce nakrájejte na kostky o velikosti zhruba 1×1 centimetr. Ty vložte do mísy a vzájemně je promíchejte.

2. KROK

Do hrnce nalijte veškerou smetanu, kterou lehce zašlehejte. Následně k ní přidejte také kondenzované mléko, jeden žloutek a vanilkovou esenci. Vezměte metličku a vše promíchejte. Směs začněte zahřívat na mírném ohni a stále míchejte. Když začne tekutina probublávat, snižte plamen, chvíli míchejte a alternativu těsta máte hotovou. Pokud je husté až příliš, nařeďte ještě trochou smetany.

3. KROK

Těsto ze smetany a kondenzovaného mléka nalijte do mísy z ovoce. Lehce s ní zahrkejte a počkejte, až vteče dolů. Mezi tím si můžete připravit polevu z nalámaná mléčné čokolády. Tu rozehřejte buď v mikrovlnné troubě, nebo ji můžete rozpustit ve vodní lázni. Následně do čokolády přidejte také smetanu a vše důkladně rozmíchejte do podoby jemné tmavé čokoládové polevy. Množstvím smetany můžete snadno modifikovat tuhost vašeho čokoládového krému.

4. KROK

Vezměte svůj základ ovocného dezertu, ponechte ho ve formě a nalijte na něho veškerou čokoládu, kterou rozehřejte do roviny. Následně dejte dezert na několik hodin do lednice tuhnout. Po vyndání můžete podávat. V domácích podmínkách klidně jednoduše ukrajujte lžící. Pokud máte v plánu pochoutku servírovat vaší návštěvě, nakrájejte jednotlivé kousky nožem. Hned po prvním ochutnání zaujme dokonalá vláčnost a krémovitost.

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů