Palačinková pyramida s krémovou náplní - postup přípravy
Asi každý má rád na snídani palačinky, jelikož místo obyčejného chleba s máslem jsou spíše takovou sladkou tečkou hned z rána. Můžete je ovšem povýšit na novou úroveň tím, že z nich vytvoříte dezert, který se jen tak nevidí.
Ingredience
Zdobení
Do větší mísy nalijte veškeré kondenzované mléko a rozklepněte k němu i dvě vejce. Důkladně promíchejte metličkou a přisypejte kakao. Znovu promíchejte, dokud nezmizí veškeré hrudky, a zalijte 250 ml vody, kterou jste předtím přivedli k varu ve varné konvici a nechali zhruba minutu vychladnout. Přes síto prosejte pšeničnou mouku a opět míchejte metličkou do hladka. Dolijte zbylých 250 ml vody, finálně promíchejte a těsto máte hotové.
Přichystejte si pánev, vymažte ji trochou másla a rozehřejte ji. Nalijte na ni trochu těsta, abyste vytvořili opravdu tenkou palačinku a za každé strany jej osmažte na cca 2 minuty. Postup opakujte, dokud vám nevznikne 10 palačinek. Ty naskládejte na sebe na talíř a můžete se vrhnout na přípravu krému.
Do větší mísy vložte smetanový sýr (například mascarpone), moučkový cukr, smetanu a vanilkový cukr. S pomocí stěrky suroviny zapracujte trochu do sebe a následně vyšlehejte, dokud vám nevznikne hutný krém. Trochu krému namažte na každou palačinku a následně ji stočte.
Nyní můžete začít tvořit pyramidu. Na její spodek umístěte čtyři srolované palačinky. Ty pomažte nahoře krémem a do jejich mezer vložte další tři. Opět pomažte krémem a vložte na ně dvě, znovu krém a položte poslední. Poté pomažte pyramidu ze všech stran krom zepředu a zezadu. Posypejte ji kakaovým práškem a na vrchol nalijte na ozdobu topping. Odkrojte přední část, aby pyramida vypadala lépe. Můžete servírovat, dobrou chuť!