Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dukátové buchtičky z kynutého těsta

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Dukátové buchtičky z kynutého těsta - postup přípravy

Máte-li dost masových pokrmů, připravte si k obědu rychlé dukátové buchtičky s jahodovým pudinkem. Jsou nadýchané, mají jemnou strukturu a jsou cítit po vanilce.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Kvásek

Těsto

Pudink

Na pomazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte kvásek smícháním mléka s droždím. 

Poznámka: Droždí nechte v mléce reagovat přibližně 10 minut.

2. KROK

Mezitím v samostatné míse smíchejte mouku s cukrem a solí. Následně přidejte olej s kváskem a uhněťte těsto, které přikryjte čistou utěrkou a nechte 30 minut kynout na teplém místě.

Tip: Aby v těstu nebyly hrudky, mouku před použitím prosejte.

3. KROK

Po vykynutí těsto znovu prohněťte a vyválejte z něj plát o výšce 1 cm, který vytvarujte do obdélníku. Těsto nakrájejte na pruhy o šířce 3 cm, které nakrájejte na kousky o šířce 1,5 cm.

4. KROK

Stranu prvního kousku těsta namočte do oleje a položte ji na plech, pokrytý pečicím papírem. Nyní namočte do oleje stranu druhého kousku těsta, který, touto namočenou stranou, přilepte k těstu na plechu. 

Poznámka: Postup opakujte u všech dalších kousků.

5. KROK

Plech vložte do předehřáté trouby na 190 °C a buchtičky pečte po dobu 20 minut. Mezitím připravte pudink.

6. KROK

Asi 200 ml mléka odlijte do misky, ve které ho smíchejte s jahodovým pudinkem v prášku. Zbytek mléka vlijte do hrnce a začněte ho zahřívat. Jakmile se pudink v mléce rozpustí, vlijte směs do hrnce s horkým mlékem.

Poznámka: Pudinkovou směs vlévejte do hrnce za stálého míchání.

7. KROK

Do hrnce přidejte klasický cukr s vanilkovým cukrem a pudink vařte 1,5–2 minuty, do zhoustnutí. Pudink následně odstavte z tepla a nechte ho volně chladnout.

8. KROK

Po upečení dukátové buchtičky pomažte máslem a poté je od sebe oddělte. 

Poznámka: Buchtičky servírujte polité jahodovým pudinkem. Jako nápoj k nim můžete podávat ovocný čaj.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Cesminaz

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů