Palačinkový dort se smetanovým krémem - postup přípravy
Potěšte se snadno a rychlou sladkostí v podobě palačinkového dortu se smetanovým krémem! Připravený jej budete mít během chviličky. A v závěru se budete vy i celá vaše rodina oblizovat až za ušima.
Těsto
Plnění a ozdoba
Nejprve se pusťte do přípravy těsta na palačinky. V míse si tedy rozmíchejte vejce spolu s kondenzovaným mlékem. Pak přisypte hladkou mouku spolu s kypřícím práškem a vypracujte polotekuté těsto.
To nanášejte na rozpálenou pánev s nepřilnavým povrchem a palačinky pečte dozlatova z obou stran. Dělejte spíš tlustější placky (nanášejte více těsta).
Příprava smetanové náplně a kompletace palačinkového dortu
Dále si v míse vyšlehejte smetanu spolu s moučkovým cukrem a přidejte na závěr i mascarpone. Nakonec palačinkový dort zkompletujte. Na jednotlivé palačinky nanášejte krém a slepujte je do výšky.
Zbylou náplní přetřete i povrch dortu. Ten je možné dle libosti posypat i mletými ořechy a strouhaným kokosem. Zákusek takto vložte do lednice tuhnout ideálně přes noc.
Servírování palačinkového dortu se smetanovým krémem
Ztuhlý palačinkový dort vyjměte z lednice, pokrájejte na menší porce a podávejte třeba s šálkem kávy, s kakaem s horou čokoládou anebo s čajem. Hodit se bude k dezertu i čerstvé ovoce typu banán, jahody, maliny, meruňky, višně a podobně. Pokud máte rádi čokoládu, lze dortík přelít i čokoládovou polevou. Přejeme vám dobrou chuť!