Palačinky z ovesných vloček a jablek - postup přípravy
Klíčem k vaší vysněné postavě i dobrému zdraví je zdravá výživa. Ačkoliv se často traduje, že zdravé jídlo je nedobré, opak je ve skutečnosti pravdou. Zkuste to na vlastní pěst a připravte si tyto lahodné palačinky z jablek a ovesných vloček.
Ingredience
Dvě jablka oloupejte, rozkrojte je, zbavte je jádřince a nakrájejte je na drobné kostičky. V pánvi rozehřejte kousek másla, vhoďte na něj jablka, promíchejte a pod pokličkou je nechte dusit 5 až 7 minut doměkka.
Ovesné vločky vsypte do mlýnku na kávu a rozmixujte je na prach. V misce ho smíchejte s hladkou moukou.
Změklá jablka vyklopte do mixéru, přilijte k nim mléko a vše rozmixujte na hladké pyré. Přidejte k němu jedno vejce a znovu dobře promixujte. Výslednou napěněnou směs přilijte do mísy se směsí mouky a vločkové drti. Vše promíchejte, abyste získali řídké palačinkové těsto.
Pánev vymažte trochou olivového oleje a vlijte do ní jednu naběračku těsta, které rozlijte na co největší plochu, abyste vytvořili tenkou placku. Tu nechte smažit z každé strany 2 až 3 minuty, aby zezlátla. Stejným způsobem připravte i zbylé palačinky.
Po dosmažení je můžete potřít kouskem másla a ozdobit podle vlastní chuti a fantazie, třeba ovocným džemem bez cukru, ovocem nebo kopečkem šlehačky, zakysané smetany či zmrzliny.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.